Så tog då fullmäktige steget mot Kaos

Det blev en debatt om stadsdelsnämnderna, så klart.
Problemet är bara att debatten blev mestadels lika amatörmässig som den utredning SLK tagit fram och som ligger som underlag för avvecklingen av stadsdelsnämnderna.
Debatten präglades liksom utredningen av fler frågor än svar. Det struntade majoriteten i Göteborgs Fullmäktige i.

Sveriges näst största stad tog idag beslut om den största förändringen i stadens historia på nära 30 år.  Man gjorde det utan att riktigt veta vad vi ska göra nu.
Därför kommer nu det närmaste året bestå i en att ”ny” stad ska växa fram och man har ikväll lagt den makten delvis hos en massa tjänstemän.
För nu kommer stadsdirektörer, stadsdelsdirektörer, utvecklingsledare, sektorschefer och områdeschefer och andra samlas gång på gång. Man kommer tillsätta grupper och nya utredningar och man kommer skynda fram en lösning för om ett år ska det vara klart och sjösatt. Detta alltså om ett projekt där de som ikväll röstade ja inte ens själva vet vad som kommer ske nu.
De enda man inte kommer prata så värst mycket med är medarbetare nere på golvet för nu ska stadens högst betalda tjänstemän få visa vad de lärt sig när de skaffade sina högskolepoäng!
Det lustiga är att i stor del kommer nu också samma personer som tog fram den bristfälliga utredning som fullmäktige idag godkände också nu fortsätta sin skapelse byggd på den allra sköraste blålera.

Det jag kommer minnas mest från denna är ändå den socialdemokratiska politikern som menade att ”Problem som uppstår kan vi väl lösa på vägen”.
Man vet alltså inte målet med vad man nu beslutat om. Gång på gång stod politiker efter politiker och erkände att de själva inte riktigt vet vad de säger ja till samtidigt som de försökte låtsas som att de har bra koll.

Ett professionellt fullmäktige hade sagt ”Återkom med en bättre utredning där tidsplanen är något som faktiskt är genomförbar utan att det leder till kaos och där mål och mening tydligt är inskrivet och där risker och där vinsten fullt ut med förändringen är utredd”
Så synd att Göteborg inte har något professionellt fullmäktige…

Siffrorna i beslutet blev: Ja 49 Nej 30 Frånvarande 2

Göteborgs fullmäktige tog idag ett beslut som kommer leda till kaos.
Göteborgs fullmäktige borde skämmas.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *