Melodifestivalen 2013, Deltävling 4 Malmö: Låtarna

melodifestivalen-2013

Dags för fjärde och sista delfinalen i årets omgång, och tack och lov får man väl nästan säga. För årets Melodifestival har, när det kommer till låtarna, varit en av de mest avslagna på länge. Ingen låt har varit så där väldigt bra, och någon Loreen lär vi inte se i år. Trist faktiskt och de som tagit ut årets låtar borde verkligen fundera ett tag på vad för sorts tävling man vill ha. Tur då att programmet i sig varit bättre än på länge så behållning har man ju ändå haft.
Kvällen till ära kommer desstuom juryn hemma hos walentine.com bestå av inte mindre än tre kunniga, skickliga och förbannat snygga bedömare som alla kommer ge sitt yttersta för att ge dig som läsare den bästa bevakningen av Mello som finns.
Juryn består av:

Mig – Kommentarer överflödiga
Henrick – Långhårig metalldiggande göteborgare
Mike – Lite längre hår än Henrick. Stockholmsk metalldiggare som nu bor i Gbg

Nu köööööör viiiii…..

1.Army of Lovers – Rockin The Ride
Ja, dom borde varit med innan. Denna märkliga men också så jävligt coola grupp. Army of Lovers är ju något som alla har åsikter om, och vem glömmer deras videor? Ja, jag såg fram emot detta och helt besviken blev jag inte. Det är verkligen en Army of Lovers låt, med allt va det innebär.
Vad blir då omdömet från mig? Underbart! Första låten som gör mig glad detta år. Det fullständigt skriker Bard i högform om det här. Det är tjatigt men så glatt, och framförandet är allmänt snuskigt. Så som det ska vara! Jag älskar detta!
Walles betyg – 5 av 5
Henkes betyg – 2 av 5
Mike – betyg 5 plus av 5
2. Lucia Pinera – Must Be Love
Sugvänliga läppar är Mikes och Walles första omdöme om denna tjej. Det andra omdömet blir att Adele har börjat snacka skånska för detta skriker Adele på alla sätt, fast Adele är bättre.
Lucia är absolut inte dålig som artist och sjunger fint men det hjälper inte. Adele är orginalet och det finns ingen anledning att försöka efterhärma henne redan. Hade Adele sjungt denna hade den säkert varit bättre dessutom.
Walles betyg – 2 av 5
Henkes betyg – 1 av 5
Mikes betyg – 2 av 5
3. Robin Stjernberg – You
Bögarnas lilla favvisgosse som bantat och allt och blivit så fin. Jag har ingen koll alls på Robin då jag anser att programmet Idol sänker intelligensnivån i det här landet men de säger att han är duktig, och visst detta är faktiskt inte dåligt alls tycker Walle. Att Robin måste envisas med en sån ful Brolle frisyr är ju bara att beklaga men han sjunger bra och låten You är en låt som man säkert kan komma att gilla allt mer ju fler gånger man hör på den.
Jo Robin, du går hem i stugan här!
Walles betyg – 3 1/2 av 5
Henkes betyg – 4 av 5
Mikes betyg – 3 av 5
4. Sylvia Vrethammar – Trivialitet
Vrethammar tillhör inte direkt mina favvisar, inte heller Mike och Henke verkar gilla henne något direkt. När sedan bossanovan kör igång vill vi alla spy. Bossanova är något för psykfall anser vi och därför bestämmer vi att detta ska avlivas snabbt och lätt för detta är bara så jävla dåligt, och för att citera Mike om killen som Sylvia förför på scen ”Han var lite väl ung”
Walles betyg – 0 av 5
Henkes betyg – 1 av 5
Mikes betyg – Streck av 5
5. Ralf Gyllenhammar – Bed On Fire
Är Ralf bisexuell? Det undrar Mike efter tredje glaset rödvin. Själv vill jag sätta på Queen när jag hör detta. Jag vet inte riktigt om jag ska tycka om det eller inte, men jag tror faktiskt att jag gillar det lite. Om Queen inte funnits före hade jag gillat detta ännu mer, men nu låter allt lite snott. Fast jo, det är bra fast den sluta konstigt?
Walles betyg – 3 av 5
Henkes betyg – 3 av 5
Mikes betyg – stark 3 av 5
6. Behrang Miri – Jalla Dansa Sawa
Japp, nu ska vi bli glada och prata snabbt och blanda en massa språk på en gång. Ja, nu får landets 4åringar sin beskärda del av musik som de kan sjunga fel till på förskolan på måndag. Tyvärr är vi lite oroliga här hemma att svenska folket kommer gilla den här skiten för svenska folket är idioter. Vi här hemma tycker inte om det alls
Walles betyg – 1 av 5
Henkes betyg – 3 av 5 (Han är inte klok!)
Mikes betyg – 2 av 5
7. Therese Fredenwall – Breaking the Silence
Gud vilken tråkig låt. Fullständigt intetsägande på alla plan. Den vare sig griper tag i en eller gör något annat heller med en. Detta är bara trist och Therese sjunger inte direkt bra heller faktiskt. Nej bort!
Walles betyg – 1 av 5
Henkes betyg – 4 av 5 (Jag har slutat prata med honom)
Mikes betyg – 3 av 5 (Jag har slutat prata med honom också)
8. Ulrik Munther – Tell The World I´m Here
Vår första reflektion är att Ulrik antagligen fått könshår nu, och till det säger vi grattis!
Fast alla tre tycker att Ulrik faktiskt är duktig. Han är den ende av 13årings idolerna som faktiskt är skicklig i det han gör, och han sviker oss inte idag heller. I en låt som fullständigt skriker U2 tar Ulrik oss med storm. Det är en jävligt skicklig liten pojk man ser på TV’n och detta lär gå vidare lätt känns det som. Heja Ulrik!
Walles betyg – 4 av 5
Henkes betyg – 4 av 5
Mikes betyg – 4 av 5
Ja det var veckans låtar det. Hur det kommer gå vet vi inte men jag vill jättemycke se Army of Lovers i final, och det vill Mike också. Henke har Therese som favvis, usch

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *