Melodifestivalen 2013, Deltävling 3 Skellefteå: Låtarna

melodifestivalen-2013

Dags för tredje omgången, och ikväll sänder man från Skellefteå! Så hela stan plus någon grannby är säkert där.
Hittills har inte årets festival givit några direkt bra låtar, och förra veckan då Bananen gick vidare är ett svart hål i historien.
Denna vecka skriver media att det ska vara enomt svårt att gissa någon vinnare så vi får väl se helt enkelt.
Här är mina omdömen om veckans 8 låtar i alla fal…

1. Eddie Razaz – Alibi
Japp, detta har vi hört och sett innan. Ungefär tusen miljarder gånger, plus några till.
En ung kille som kan dansa lite, sjunga lite (och här betoning på lite), och så lampor som blinkar runt omkring.
Ja det är en danspop låt som vi hört så många gånger innan och som årets festival verkar ha som tradition att inleda alla tävlingar med. Fast detta var i och för sig bättre än de två tidigare veckorna. Det är en låt som man blir glad av och oavsett hur det går ikväll har klubbarna en ny låt att spela sönder.
2. Elin Peterson – Island
Nej, de här är för sött för mig. Det låter som Lene Marlin och det är väldigt trist för jag tycker Marlin är skittrist.
Island är nån halv countryballad som får mig att gå och hämta mer kaffe istället för att lyssna på låten. Jag vågar faktiskt redan nu gissa att denna låt inte kommer gå vidare. Den hittar säkert sin publik, men problemet är att de dog ut av hög ålder på 70-talet.
3. Ravaillacz – En riktig jävla schlager
Ja vad ska man säga. En sån där låt som alla kommer älska eller hata. Den har fått uruselt betyg men klart är att den sticker ut så mycket så jag känner på mig att den kommer gå vidare. Den har absolut ingenting i den här tävlingen att göra men kan man låta allt annat va med så släpp in allt skräp som finns vetja.
Det här låter som något som skulle passa in perfekt i en show med Galenskaparna & After Shave men nu blev det Melodifestivalen istället.
4. Amanda Fondell – Dumb
Den första minuten hatade jag den här låten. Sedan plötsligt kommer den verkligen igång och blir riktigt riktigt bra. Kanske skulle Amanda tona ner lite på ”Ser jag kåt ut” looken, men annars är hon verkligen duktig. Detta är en riktig låt, och sticker ut men gör det på ett bra sätt. Detta är faktiskt det bästa hittills om ni frågar mig!
5. Martin Rolinski – In and Out Of Love
Ända sedan BWO har jag varit kär i Martin. Han är bland det snyggaste vi har i vårt land. Därför är det ju kul att att han är med i igen, och med en låt som faktiskt låter väldigt mycket BWO men inte riktigt lika bra. Det är väldigt mycket 80-tal i allt, och visst är det roligt med 80-talet men jag saknar något. Kanske att det låter för mycket som Modern Talking, eller bara att det är ganska tjatigt. Låten kommer däremot gå bra i stugorna, men om det räcker ikväll för seger vet jag inte. Eller ska vi säga ”Vet jag int” så dom i Skellefteå förstår? 🙂
Fast det där kladdet med geggan fattar jag inte meningen med…
6. Caroline af Ugglas – Hon har inte
Snälla Snälla var en låt som jag älskade och fortfarande älskar! Jag tycker den är så underbart vacker, stark och så jävla fin. Därför räknade jag med att bli besviken detta år för inte kan man göra om det där, och det kunde man inte göra.
Det är en stark ballad detta, med en mycket fin text, men det är inte Snälla Snälla.
Sedan är det inte dåligt, absolut inte men den sticker inte ut så som Snälla Snälla gjorde. Att af Ugglas är helt underbar som artist och att hon verkligen klarar av att skicka signalerna rätt genom tv-rutan gör saken lite bättre, och jag är säker på att ”Hon har inte” kommer sälja bra i vårt neuroleptiska land men det är inte tillräckligt bra helt enkelt.
7. State of Drama – Falling
Borås och Göteborg kommer den här gruppen ifrån, och det kan ju inte dom hjälpa. Däremot kan en hel del lastas på dom att låten de ställer upp med är så sanslöst tråkig. Absolut ingenting med det här är nytt, och allt låter som något man hört innan. Det fullständigt skriker kommersiell musikradio om eländet, och det är bara att beklaga att man blir så låst med att fundera på vart man hört detta innan så man glömmer av låten det egentligen handlar om. Nej, detta var tråkigt!
8. Janet Leon – Heartstrings
Men va fan är detta? Det låter som 3 låtar man lagt i en mixer och sedan försöker sjunga samtidigt. Jag trodde efter att ha läst lite om den innan att detta skulle vara ok. Dessutom tycker jag att Janet sjunger bedrövligt dåligt.
Nej bort bort bort!
Ja, jag ska erkänna att jag inte vågar gissa ens hur kvällen kommer gå, men om 30 minuter vet vi!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *