Melodifestivalen 2013, Deltävling 2 Göteborg, Låtarna

melodifestivalen-2013

Förra veckans omgång var ju en av de sämsta någonsin i den här tävlingens historia. Så det är med viss bävan som man nu tvingar sig att genomlida, eller njuta, av denna veckas låtar. Denna veckas omgång sänds ju dessutom från Göteborg så i nu ska väl all teknik funka?
Nåja, här är genomgången av veckans låtar och som alltid skrivs omdömet under programmets gång…

1. Anton Ewald – Begging
Är det Eric Saade? Nej det är Anton, årets ”Hej alla bögar och tonårstjejer” kille i Melodifestivalen, Ewald. Jättesöt, och han är jätteduktig på att dansa men vilken fruktansvärd kass låt!
Denna är ju segertippad ikväll och jag tror också han går vidare direkt men det är i så fall omöjligt på grund av låten. Det är trallvänligt och tjatigt, som alltid med Kempes låtar, men det är inte bra alls.
Snyggt nummer däremot, men den får inte mitt gamla elaka hjärta att smälta.
Däremot ligger jag gärna med han!
2. Felicia Olsson – Make Me Number One
Felicia är en mkt duktig sångerska, och jag gillar den här låten. Den är skön att lyssna på även om den blir lite tjatig efter ett tag. Kanske skulle man jobbat lite mer på den. Hennes egna framträdande går ut på ”stå vid mikrofonen och sjunga starkt”, och det gör hon väldigt bra. Fast jag ger den inte så stora chanser att ta sig vidare. Tyvärr måste jag säga men Felicia lär vi höra i andra sammanhang i vilket fall som helst.
3. Joacim Cans – Annelie
Sånt här är ju poppis i stugorna, men själv avskyr jag det här vispoppandet enormt mycket. Jag vet inte riktigt vad och vem det här ska tilltala men det finns säkert folk som öppnat Bag in boxen som kommer gilla det här, och det finns tyvärr en stor risk att den här smörjan går vidare just på grund av landets helgsupande.
Det är tjatigt, barnsligt och värdelöst. Med andra ord sånt som en svenne gillar när hon/han fått i sig sitt lådvin.
4. Swedish House Wives – On Top Of The World
Ok, nu vaknade mitt gamla gayhjärta. Äntligen liten härlig modern schlager med Pernilla Wahlgren, Jenny Silver och Hanna Hedlund. Detta är en sån där låt som man kan efter första refrängen och man kommer på sig själv med att sitta och sjunga med. Man blir glad, och man ler med hela själen.
Hejja Melodifestivalen!
5. Tone Damli & Erik Segerstedt – Hello Goodbye
Oj, det är snabba kast i kväll. Från tidigare trall till detta, som mest får kallas smörja. Vansinnigt intetsägande låt. Dessutom tror jag Erik är för orakad så nu tilltalar han inte vare sig bögar eller tonårsbrudar.
Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om den här låten. Den är bara totalt intetsägande. Man har glömt den före den spelats klart om jag ska vara ärlig.
6. Louise Hoffsten – Only The Dead Fish Follow The Stream
Först måste jag säga att det är starkt av Louise att ställa upp i Melodifestivalen med tanke på hennes MS. När det då gäller låten så föll det väl mig inte så värst mycket i smaken. Det är absolut inte dåligt, men jag tror denna låt behöver höras några gånger till för att sätta sig och det går ju inte. Den tilltalar säkert festivalens äldre tittare lite mer än de andra låtarna ikväll så kanske kan hon gå vidare på det.
7. Rikard Wolff – En förlorad sommar
Det första jag kan säga om Herr Wolff är att låten ”Vackra pojkar vackra män” förgyllde mitt unga liv. Den låten älskar jag Rikard för. Därför känner jag mig så elak när jag tvingas skriva att det här hör inte hit, hur fin denna lilla visa än är. Det är för mycket Dramaten och för lite Melodifestival helt enkelt.
Fast det sticker ut enormt, och kanske så mycket så det kan bli en andra chansen.
8. Sean Banan – Copacabanana
Jag blir fan förbannad av den här killen. Det blev jag redan förra året, och känner inte mindre ilska den här veckan. Allt är bara så jävla barnsligt och löjligt, så skiten går väl vidare.
Personligen anser jag att Sean Banan är det sämsta som vi någonsin haft i artistsverige. Det ska va kul kanske, men är bara barnsligt och får fan Björnes Magasin att vara rena Kulturmagasinet Kobra i jämförelse. Bort med fanskapet!
Ja, det var låtarna det. Hur det går vågar jag inte ens gissa. Fast låt nummer 1 lär gå vidare, och när jag tänker efter så lär låt nummer 8 gå vidare också. Fy fan 🙁

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *