Melodifestivalen 2013, Deltävling 1 Karlskrona, Summering

melodifestivalen-2013

Jag kan inte låta bli att fundera på om chefen för SVT, Eva Hamilton, i somras sade till redaktionen för Melodifestivalen, ”Nästa år ska vi INTE vinna det här”.
För hjälp mig så värdelöst det var ikväll. Det var absolut ingenting som vi ens har minsta chans att kunna vinna Eurovision med. Kanske han Japankillen har en chans men mest för att han ser så konstig ut.
Men om vi börjar med produktionen så är det som vanligt snyggt och stiligt. Det enda som jag kan känna är att man kanske nu ska börja byta ut en del av grafiken. Det börjar bli lite tjatigt nu med samma stil med samma fonter år ut och år in. Det som däremot kan klagas på är att tekniken inte riktigt var med SVT idag. Repriser funkade inte och när låtarna som gick vidare skulle räknas upp stod resultaten långt innan programledarna hann med. Man är inte riktigt van vid sånt strul när det gäller Melodifestivalen, men någon gång ska ju vara den första.

Det för oss osökt in på Danny och Gina då, som faktiskt skötte sig väldigt bra. Gina är ruskigt skicklig och Danny gjorde så gott han kunde vilket räckte långt. Att han sedan är så snygg så det är brottsligt gör ju inte saken sämre. Numren emellan låtarna var också snygga och jag tror att de här två kan bli perfekta när ytterligare någon vecka gått och framförallt Danny blivit lite varmare i kläderna (Som han iofs gärna får ta av sig oftare :P)

Men som tävling var detta riktigt bedrövligt och låten Gosa var något så in i helvete jävla kass så jag känner mig fortfarande förbannad för att jag tvingades höra på den. Jag hoppas verkligen att övriga veckor blir bättre, men å andra sidan kan man bara se det positivt för det kan faktiskt bara bli bättre efter låtar som Paris och Gosa.
Att David Lindgren gick direkt till final var ju inget som direkt kom som en chock att han skulle göra.  Alla verkar gilla honom just nu, utom jag, och det är väl kul för honom. Jag klarar bara inte av honom och hans gossedjursleenden mot kameran hela tiden.
Japankillen stack ju ut och låten hans var inte alls kass, och med tanke på vad Europa skickat de senaste åren kanske vi skulle testa att använda oss av en halvrockande Sundsvallsbo som är klädd som en feminin japan. Vi får väl se hur det går för honom i stora finalen.

Kvällens resultat:

Direkt till Final:
David Lindgren och YOHIO
Till Andra Chansen:
Cookies N Beans och Eric Gadd

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *