Optimerad Bemanning: I´m sending you an SMS!

Nu har Optimerad Bemanning startat och i och med det också de mass-SMS som nu skickas till till de timanställda. I detta SMS vill bemanningspoolen att de som fått SMS också gärna ska svara Ja eller Nej, och först till kvarn får smaka brödet, eller i detta fall får dom jobbet.
Jag kan däremot inte sluta fundera på vem som ska betala för dessa SMS som de timanställda nu får. Ett SMS kostar inte så mycket, men säg att du står helt tillgänglig under en lång tid. Då blir det en hel del, och det är väldigt sällan timanställda har ekonomi till att strö pengar omkring sig.
Eller är detta en ny kurs som Sveriges kommuner nu tar där de timanställda nu ska få betala för att få jobba? Kanske kommer vi i framtiden få se timanställda som får fakturor från kommunerna där de själva får betala för de timmar kommunen nu varit så vänlig att låta dom komma in på.
Behandla våra timmisar väl! Gudarna ska veta att de behövs!

Bookmark the permalink.

6 Responses to Optimerad Bemanning: I´m sending you an SMS!

 1. Anställd says:

  Man kan även gå in på sin sida på nätet och svara….Och då heeelt gratis. Tänka sig.

 2. walentine says:

  Och alla har datorer med nätverksuppkoppling med sig överallt?
  Nej, jag tror inte det.
  Tänka sig.
  /Walentine
  P.s Brukar ni surfa på privata hemsidor på arbetstid? D.s

 3. Anställd says:

  Och alla har inte en mobil….. Så är det i livet, hur man än vänder och vrider kan man faktiskt inte tillgodose allas behov oavsett vad man pratar om.

 4. Susan says:

  Tack till dig ! Du har sporrat mig o mina kollegor till att protestera mot detta vanvett. Vi har lyckats skjuta upp det till en odaterad framtid. Semesterplaneringen är helt galen. Den sk bemanningscentralen har inte en aning om vad de gör, våra gamla vikarier har flytt ( tur för dom ), men synd om våra brukare. Men som de sade på de gamla goda dagarna ” ROPEN SKALLA – INGEN TIME CARE FÖR ALLA ”. Kram!

 5. bella says:

  Du har så jävla rätt i allt du säger. Allt vi pratat om på jobbet har nämnts i den här bloggen.
  Tack!
  ”Ta från de fattiga, ge till de rika”. Optimerad bemanningen i den här formen är väl lika illa som uppståndelsen kring MC donalds som är nu. Man i princip ”säljer” bort jobb.
  Haha, kan vi inte ta en fika över det här? Jag bjuder!

 6. inna says:

  Ta bort era mobil nummer från personliga uppgifter som arbetsgivaren har om er.Ni är inte skyldiga att äga en mobil om det inte är arbetsgivaren själv som har införskaffat den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *