Melodifestivalen 2012 Final: Låtarna


Som en del uppmärksammade läsare säkert märkt så fanns det ingen genomgång av Andra Chansen förra veckan på den här sidan. Anledningen var att jag helt enkelt skiter i den. Jag tycker att Andra Chansen är allt annat än underhållande och hela programmet skriker stress. Resultatet ledde ju också till att vi nu har två dårar i samma final, och vilken som egentligen är värst är svårt att säga. Det jag vet är att jag fullständigt avkyr Flincks låt, och den borde stoppas undan för att aldrig mer plockas fram.
Nu är det i alla fall finaldags och att Danny hamnat sist i startfältet gör att man direkt ser vem SVT vill skicka till Baku, men om det finns någon rättvisa blir det Loreen som klockan 22 ikväll vunnit Melodifestivalen 2012
1. David Lindgren – Shout It Out
Detta är egentligen ingen jättedålig låt, men jag klarar inte av David Lindgren. Såååå söt, såååå glad och sååå mysig. Det blir lite för mycket av den religiösa svärmorsdrömmen. Sedan är Shout it Out lite för tjatig, och det händer inte så värst mycket. En solklar låt för svenska dansgolv är det i alla fall när mixningarna börjar svepas ut
2. Thorsten Flinck – Jag reser mig igen
Jag hatar den här jävla smörjan. Spela sån här skit i dramatens lunchrum istället så slipper vi andra lyssna på eländet.
3. Dead By April – Mystery
Jag var glad när denna gick vidare till final och tycker fortfarande att det var rätt. Först för att det blir lite avbrott från dansande fjortispojkar, men också för att Mystery är en riktigt skön låt. Det är bra drag i den och dessutom är sångaren löjligt söt. Heja!
4. Lisa Miskovsky – Why Start A Fire
Lisas låt är en av de jag lyssnat på mest. Jag fullständigt älskar denna halvlugna låt som verkligen visar att Lisa slåss i en egen liga, och att hon är en av våra absolut bästa artister. Why start A Fire kanske inte är en låt att skicka till Baku, men den kommer leva länge efter att finalen är över. För detta är på rikigt!
5. Top Cats – Baby Doll
Finns bara ett ord för detta: Trams
6. Loreen – Euphoria
Ja vad ska man säga? Jag sitter och kommer på mig att helt tappa fattningen när Loreen äntrar scenen. Den kvinnan är fanimej magisk, och det samma med hennes låt. Detta är så jävla bra och oavsett hur det går ikväll för Loreen är hon årets vinnare.
7. Ulrik Munther – Soldiers
Det går inte komma ifrån att Ulrik är en jävligt duktigt liten pojke, och vi har inte ens sett början på denna pojkes karriär. Fast just detta med pojke stör mig lite. Kan inte människan droppa den lille myssen och sluta se ut som Emil i Lönneberga? När det gäller sången är inte Soldiers en dålig låt, men det är heller ingenting som jag går totalt loss på.
8. Björn Ranelid Feat Sara Li – Mirakel
Att ta med Ranelid i Melodifestivalen är nog något som Björkman inte ångrar. För Jesus vad uppmärksamhet denna man skapat åt festivalen. Ett tag verkade det osäkert om han skulle vara med i finalen för han blev ju lite lessen, men här är han och Mirakel var lika sjuk denna gång som när jag hörde den första gången.
Ranelid är som han är, och han tillför i alla fall lite underhållning.
9. Molly Sandén – Why Am I Crying
Nu har jag läst så jävla mycket om Mollys uppbrott från Eric Saade så det känns som att jag var ihop med honom, och det är inget jag strävat efter. Det känns också som att hela Mollys medverkande i Melodifestvalen bygger på just att hon och Eric gjort slut. Hela tiden nämns det att ”Nu står Molly ensam” etc etc.
Sedan tycker jag att Why am I Crying är en ganska tråkig låt. Jag älskar ballader men denna är faktiskt bara tråkig. Den exploderar inte riktigt på det sätt som jag tycker att ballader ska göra.
Fast det vore så jävla kul om Eric måste lämna över sångfågeln till Molly 🙂

10. Danny – Amazing

Jag har inte riktigt förstått vad som är så bra med denna låt. Den låter alldeles för mycket som förra årets In the Club. Dessutom blir jag så jävla less när SVT uppenbart försöker skjuta fram vissa artister så som man gör med Danny i år. Att han sedan visade att hans röst inte höll i delfinalen hjälper ju inte till direkt.
Danny är duktig, men det visar han inte speciellt mycket med denna låt. Amazing är inte så bra så att den bör vinna, men jag är rädd att den gör det 🙁
Det var finallåtarna det, och jag hoppas innerligt att Loreen vinner. Fast jag tror det kommer gå till Danny. Tyvärr måste jag säga för Amazing sticker inte ut ett skit. Det gör Loreeen, och hon är dessutom fantastiskt bra.
Hur det går vet vi om 50 min
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *