Samsung snackar smörja

Bilden ovan har ingenting med svenska versionen av Smart Hub att göra.

Samsung är kanske det företaget som mest anammat hela grejen med ”smarta maskiner”. Snart kommer det inte finnas en pryl som inte har appar och annat som ska göra livet roligare för alla människor i hela världen.
Alla har ju sett reklamen för deras Smart TV och Smart Hub. Så synd bara att Samsung glömmer av att tala om att  Smart Hub skiljer sig enormt på vad du köpt.
Går man in på Samsungs hemsida så är det väldigt lätt att tro att alla maskiner med Smart Hub är det samma och har samma utbud, men så är det inte.
Bara för att en sak finns på Smart TV så behöver inte det betyda att samma sak finns på Smart Hub till t.ex en Bluerayspelare. Detta är det många som blivit varse om märker man om man besöker en del forum och annat. Många är t.ex mycket besvikna att Viasat valt att inte lägga sin tjänst Viaplay på Bluerayspelarna. Något som många trodde när man gick ut med buller och bång och berättade att man nu skulle bli ”smarta”. Varför man inte gjort det begriper jag inte, och efter kontakt med Viaplay får jag svaret att det inte finns några planer nu på att släppa tjänsten dit heller. Ett dumt och korkat beslut om du frågar mig för tittar man på tjänsterna som finns för Smart Hub för BD spelare så är det skrattretande dåligt. När det gäller tjänster som kunde varit intressant finner man TV4 Play och så SF Anytime, men SF vill ha 45 spänn per hyrfilm vilket borde anmälas som ocker, så det är högst märkligt att inte Viaplay dyker upp för där hade de kunnat få massor med nya kunder med tanke på att de har en tjänst där man betalar en fast summa för en jäkla massa filmer.
Framförallt tycker jag att det är ruttet av Samsung vars hemsida borde varit mycket tydligare med skillnaderna mellan Smart TV och andra produkter med Smart Hub.
På sin hemsida skriver Samsung

Frigör kraften i din Samsung Smart Blu-ray-spelare med Samsungs ständigt växande utbud med webbanslutna TV-appar. De ger dig snabb och smidig tillgång till din favoritmedia – utan att du behöver gå omvägen via PC:n. Nu kan du ladda ned innehåll som ger dig åtkomst till mängder av tjänster (till exempel film, musik och sociala nätverk).

Efter några minuters pillande i Smart Hub på en Bluerayspelare inser man att det är en jävligt lång bit kvar tills den texten stämmer.
Dåligt Samsung, jävligt dåligt
Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *