Optimerad Bemanning: Anmälan Inlämnad

Efter rent kaos, som jag skrivit om innan, tröttnade jag denna vecka och i tisdags natt skickade jag in en anmälan till Kommunal angående kommunens egna avtalsbrott i starten av Optimerad Bemanning.
Informationen till oss personal har varit:
* Upp till 20% resurspass ska läggas per schemaperiod
* Personal ska få nya anställningsavtal och där vi också komma kunna välja vilken tjänstgöringsgrad vi vill ha
* Schemat ska läggas in i programmet TimeCare, precis som vanligt
* Kommunen upprättade en schemaprocess som ska följas som går i intervaller av sex veckor. De första två veckorna ska  personal ha möjlighet att lägga in sina önskningar
I tisdags när jag skickade anmälan såg det ut följande:
*Vi skulle lägga ett resurspass per anställd, men det sätt vi först fick information om att vi skulle lägga det fungerade inte. Så mycket till resurspass blev det inte
* De nya anställningsavtalen har vi inte sett till
* TimeCare har oavbrutet sedan en uppdatering gjorde i början på året strulat, och en del personal kan omöjligt lägga in korrekta scheman.
* Kommunen bryter mot sina egna avtal och regler då jag befann mig i en situation då mer än en vecka av de första två hade gjort att jag inte kunde lägga in önskeschema.
Just detta handlade min anmälan om, och Kommunal tog emot den, kontaktade mig och sedan även projektledaren för Optimerad Bemanning. Det jag fick till svar var att Kommunal nu ska samla in information och låta arbetsgivaren svara på mina synpunkter och sedan kommer jag bli kontaktad.
Vad som nu sker vet jag inte, men det som nästan är komiskt är att jag som varit den som kanske tydligast i min arbetsgrupp varit emot Optimerad Bemanning nu anmält allt ihop för att det inte funkar. Jag kräver inte att OP ska läggas ner, utan jag kräver att det skjuts upp till tekniken fungerar.
Det är inte första gången jag anser mig ha rätten att kräva att om arbetsgivaren hittar på nya äventyr så ska saker och ting fungera. Hela processen med OP har varit under all kritik.
Än en gång frågar jag mig: Hade det gjort så förbannat ont att fråga en av de som ska arbeta med det hela vad dom tycker?
Varför är Göteborgs Stads tjänstemän livrädda för medarbetarna?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *