Melodifestivalen 2012: Introduktion


Så var det dags igen då! Nya veckor då man inte behöver läsa kvällspressen och då Twitter kommer explodera i kommentarer om precis allt. Melodifestivalen 2012 är igång!
Normalt brukar jag vänta på denna orgie i dålig musik med stor glädje. Jag räknar ner och jag ser till att vara ledig, men i år har det inte varit riktigt så. Den där jättestora lusten för Melodifestival rann ur mig när jag läste att Flinck och Ranelid skulle vara med.
Egentligen beror det inte på att jag anser att Flinck bara är en stor tönt, eller att Ranelid är Sveriges mest överskattade författare. Nej, det beror mer på att SVT i år visat att dom verkligen skiter i vad för smörja de skickar ut i Europa. För det är ju faktiskt det som är meningen med det här spektaklet.
Säg gärna att jag har förutfattade meningar om saker och ting, men Ranelid har inte ett jävla dugg i den här tävlingen att göra, och det är ett hån mot dom som faktiskt försöker se Eurovision som ”seriös” att ta med honom. Han passar bättre under solariet där han kan skriva arga brev till medlemmar i svenska akademin. Det här är en musiktävling och jag vågar redan nu påstå att Ranelid eller Flinck inte kommer gå så bra i Europa om de mot all förmodan skulle vinna här hemma. Det enda dom i så fall skulle medverka till är att bilden av svenskar som psykfall blir ännu större.
Annars verkar årets tävling se ungefär likadan ut som innan. Det här med att man varje år säger att man ska ändra på ditten och datten verkar aldrig riktigt bli av, men med tanke på tittarsiffrorna så är det kanske dumt att ändra ett vinnande koncept?
Första tävlingen går i alla fall av stapeln i Växjö och sedan far man landet runt tills man avslutar i Globen.
Vem som hamnar där vet vi om 5 veckor…

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *