Melodifestivalen 2012 Deltvävling 4 Malmö: Summering

Nej SVT, jag tror att jag börjar tröttna nu faktiskt. Ännu ett år där ni bestämmer vem som ska gå vidare. Ännu ett år där all teknik läggs på vissa få artister.
Det var självklart redan för flera veckor sedan att Danny skulle vinna. Som sista låt gick han ut och levererade det som ni ville se i Globen, och ni fick som ni ville. Det blir därför så jävla löjligt när ni år efter år också ska försöka göra det spännande och ropa ut låten ni vill se som vinnare sist av alla. Lägger man sedan till en introtext som Sarah Dawn Finer läste upp och som var dubbelt så lång som alla andras så känner man att man kan skita i röstningen snart. Danny var segrare innan ens tävlingen startat. Sarah pratade om honom som han hade en 50-årig karriär bakom sig ju.
Annars var det en blandad vecka när det gäller musiken. Det fanns dalar och det fanns toppar. Lisas låt gick till mitt hjärta, och även om det inte är en låt som är direkt lämpad för Melodifestivalen så kommer jag i alla fall minnas den bäst efter Loreeen detta år.
Programmet i sig var däremot ganska trist , mycket på grund av att jag mest satt och undrade hur Helena Bergström mådde. Hon verkade inte alls må bra och hon fick verkligen ta i för att kunna prata. Pausfilmerna har jag hunnit tröttna på nu så jag skippar faktiskt dom helt, och längtar ännu en gång efter Kristian Luuk. Ingen kommer någonsin slå åren med honom, den saken är klar.
Men nu är i alla fall låtarna klara. Andra chansen hägrar och sedan är det final. Jag hoppas faktiskt att Lotta och Christer går  till globen. Ska vi ha sån jävla skit som Ranelid där ska vi också i alla fall ha en riktig schlager låt i finalen, men om det vet vi mer nästa vecka.
Det vi nu vet är att det kommer stå mellan Danny och Loreen och tyvärr tror jag Danny kommer ta hem det här. Det är inte så att jag tycker att hans låt är dålig, men så förbannat bra var det faktiskt inte, och hans låt sticker inte på något sätt ut från mängden. Loreen gör det, men jag tror att Dannys fanbase är starkare. Fast det är väl iofs bra. Nu slipper SVT betala för hela Eurovision Song Contest nästa år…

Direkt till final:

Danny – Amazing och Lisa Miskovsky – Why Start a Fire

Till Andra Chansen:

Dynazty & Christer Sjögren & Lotta Engberg
Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *