Melodifestivalen 2012 Deltävling 4 Malmö, Låtarna

 Man har knappt kommit över förra veckans skandalöst dåliga omgång innan det är dags för att visa upp de sista 8 låtarna i årets festival. Just uttrycket visa upp verkar stämma väldigt bra denna vecka då det mest man läst handlar om självlysande kläder och gigantiska tv-skärmar som krånglar. Det och att Perelli slog ut en tand gör ju att denna vecka verkar rent livsfarlig!
Det som också är tydligt är att man sparat mycket av krutet till sista omgången och redan nu är Danny utlyst som vinnare av många. Om en stund vet vi hur det gått men jag tror också att Danny går direkt till globen. Han är populär, snygg och älskas av massor av tonårshjärtan och homos, och det är dom som styr den här festivalen och de gör det på två sätt:
Nummer 1: Låten som framförs behöver inte vara direkt bra, men han som sjunger den ska vara söt, snygg men behöver inte vara direkt sexig. Pluspoäng ges snarare om killen ser ut att komma direkt från inspelningen av Björnes Magasin. (tänker på Saade förra året som hur han än försöker bara ser rolig ut när han försöker vara lite så där het)
Nummer 2: Låten ska vara helt jävla sjuk och bedrövlig  (Tänker närmast på Ranelid)
Nu är det i alla fall dags för årets sista deltvävling. Må bästa låt/Må snyggaste låt vinna…
1. Charlotte Perrelli – The Girl
Snyggt nummer och inte alls en dålig låt, men den saknar nåt. Den blir lite tjatig med en gång, men räddas delvis av att Charlotte är en sådan duktig artist. Sedan tittade man ju lite extra på den där skärmen som det snackats så mycket om, och så snyggt var det inte.
2. OPA! – Allting blir bra igen
Det enda jag kan säga om den här skiten är att jag nu förstår den grekiska krisen till fullo. Fy fan rent ut sagt
3. Dynazty – Land Of Broken Dreams
Äntligen lite röj och detta är faktiskt bra. Det luktar väldigt mycket Europe om det hela men det är en härlig kontrast till skiten i låten innan. Det är absolut ingenting som kommer gå in i hårdrockens historieböcker men jag gillar låten. Även om den allt mer låter som Europe ju mer låten går.
Säkert Andra chansen i alla fall
4. Christer Sjögren & Lotta Engberg – Don´t Let Me Down
För många år sedan låg Lotta och Christer med varandra och vi kunde alla läsa om det i skvallerpressen. Nu sjunger dom om det, och det är väldigt mycket schlager. Det är absolut inte bra, men väldigt charmigt måste jag säga.
Sen är det två superproffs som står på scen och sjunger just nu. Att man också ryser av Christers röst gör inte saken sämre. Måste säga att jag gillar detta! Nu är det i alla fall lite riktigt schlager.
5. Hanna Lindblad – Goosebumps
Först måste jag fråga när bleb Neon snyggt, för detta år är det många som använt sig av sånt elände. Annars är detta en sån där totalt intetsägande melodi som jag aldrig kommer lyssna på efter att festivalen är slut. Hanna är en jäkligt skicklig dansare och sjunger helt ok, men det hjälper inte. Detta är bara tjatigt och ganska kasst.
6. Axel Algmark – Kyss mig
Gud vad är detta? Jag sitter som helt förstenad framför TV´n just nu och vet inte riktigt vad jag ska göra. Detta är så fruktansvärt dåligt. Jävla flumpop! Om detta varit Expressen så och jag skulle använt mig av tidningens getingar för att beskriva vad jag tycker så hade denna låt fått en geting som begått självmord. Värsta är att skiten säkert har en chans.
7. Lisa Miskovsky – Why Start a Fire
Lisa är en duktig artist som jag själv aldrig riktigt fallit för fullständigt, men denna låten gillar jag. Skönt med lite lugnare toner efter hysteriska Åsa-Nisse i låten innan. Det är ingen låt som kommer vinna i Globen, men det är helt klart en låt som har chans att bli stor för detta är bland det bästa i år! Kanske en av de få låtarna som faktiskt får kallas för riktig.
8. Danny – Amazing
Ja, säga vad man vill om SVT men de styr med hjärnhand vad vi ska rösta på. För aldrig har någon fått ett så långt intro som Danny fick.
Låten då? Tja, det är inte dåligt, men jag är inte direkt förtjust i det heller. Låter väldigt mycket som det gjorde förra året. Dessutom sjunger inte Danny speciellt bra. Att man sedan arbetat sedan i höstas med dansen gör att jag starkt undrar varför den inte var bättre. Det är snyggt, men såååå snyggt är det inte, och det får nog sammanfatta mitt intryck av denna låt. Sååååå bra var det inte.
Ja det var årets sista låtar och snacka om rejäl blandning. Ska jag välja ut någon favorit måste det bli Lisa. Fast frågan är vem som kommer få åka med Danny till Globen, för till Globen lär han åka direkt.
Läs även andra bloggares åsikter om ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2012 Deltävling 4 Malmö, Låtarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *