Melodifestivalen 2012 Deltävling 3 Leksand: Summering


Ja, vad ska man egentligen säga? Egentligen är det inte så konstigt att han gick vidare, Sveriges svar på…,nej det finns ingen eller inget som kan jämföras med Ranelid.
Men innan det så låt oss se lite hur programmet var i övrigt. Att det var den sämsta vecka i festivalens historia har jag redan skrivit. Inte en låt var något direkt att ha, och det är smärtsamt att se hur SVT uppenbart ville ha med Ranelid i finalen i Globen. För Ranelid var det enda som stack ut, även om det sticker åt fel håll. Sedan är också frågan om inte själva programmet i sig också var bland det tråkigaste man sett. Den där jävla namnlåten i början var ingenting annat än rent löjligt tråkigt och all form av humor var som bortblåst. Faktum är att det kändes som om luften gått ur hela produktionen, och man kan bara hoppas på att man hämtar upp sig tills nästa vecka. Att Helena Bergström inte var med live denna gången heller är också bara att beklaga. Det är fullständigt idiotiskt att gå ut så starkt med att man ska ha tre programledare och när festivalen sedan kör igång är en av programledarna med i en annan produktion istället.
Sedan kommer vi då till musiken och det är väl just Ranelid som lämnar avtrycket denna vecka. Ranelid sägs vara en av våra största författare och samtidigt har han skrivit en text som var mer banal än låten Rosa Helikopter. Kanske tycker han själv att han är djup och biblisk när han talar om mannen säd, men själv uppfattar jag det hela enbart som löjligt. Att han skulle gå vidare var självklart, men jag frågar mig om SVT verkligen vet vad dom ska ha Melodifestivalen till. Ska vi vara med i Eurovision, eller ska vi enbart rikta in oss på  5 veckor svensk melodifestival? Ska vi skita i den europeiska finalen gör det ingenting om vi har smörja som detta i finalen i Globen men ska vi ta tävlingen på någon form av allvar så kanske riktig musik passar bättre in. Att svenska folket sedan röstar på den här skiten säger ju en del om tillståndet i vårt land, och till er som skriver på facebook och twitter att ni röstade minsann på Ranelid för att eländet ska braka ihop så säger jag bara, ”Vem i helvete tvingar er att se på Melodifestivalen” Lär er för fan att det inte längre är modernt att klaga på Melodifestivalen. 3 miljoner ser på spektaklet, men kanske passar det inte in i eran värld där lidande är så viktigt. Läs en Kafkabok istället så slipper ni störa er på Melodifestivalen.
Den andra som gick direkt till final var ju Molly och om hennes låt säger jag inte så mycket. Det var en skrikig ballad och jag känner på mig att både en och två röstade på Molly då man den senaste veckan läst om hur jävla dåligt hon mått efter uppbrottet från Eric Saade, det har varit snyft snyft på hög nivå. Att Molly sen sagt i varenda intervju att låten är om hennes och Eric Saades slut är spännande med tanke på att de gjorde slut i vintras medan låten skrevs för ett år sen. Vilken tur att de inte skrev en glad låt då, för ett år sedan, det hade ju inte passat in nu…
Sedan måste jag nämna gruppen Youngblood, för va fan va det? De kunde inte dansa, och de kunde absolut inte sjunga. Dessutom var låten en rak kopia av Manboy, och snälla Kempe! Ta en paus nu! Sätt dig framför datorn och testa så kommer du se att det finns fler noter än de du kan. Öva och kom tillbaka utvilad!
Lås oss nu hoppas att nästa veckas sista deltävling ger oss lite bra musik, och så glömmer vi Leksand för all framtid.

Direkt till Final

Molly Sandén – Why Am I Crying och Björn Ranelid feat. Sara Li – Mirakel

Till Andra Chansen

 Youngblood och Andreas Johnsson 

 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2012 Deltävling 3 Leksand: Summering

  1. Jerry says:

    Det är fanimej inte ofta vi är överens om saker och ting, men den här gången slår du huvudet på spiken när det gäller det mesta gällande gårdagens usla delfinal! (;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *