Melodifestivalen 2012, Deltävling 3 Leksand: Låtarna

Deltävling nummer 3 går i år av i Leksand, och det första som slår mig när man ser vilka som ska uppträda ikväll är att det verkar enormt svagt i igen.
Ingen av de som uppträder väcker några direkt förhoppningar och ser man till den sista låten med Ranelid så kommer ju ändå festivalen efter detta att för alltid vara förstörd. Att sedan Ranelid säkert kommer gå vidare ikväll visar ju också att Melodifestivalen slutat upp med att vara en tävling för att kunna vinna Eurovision Song Contest.
Här är i alla fall mitt intryck av dagens åtta låtar och som vanligt skrivs allt under sändningen och som vanligt har jag inte hört en sekund av låtarna innan….
1. Youngblood – Youngblood
För det första så stinker det 90-tal om den här gruppen. De rör sig dessutom som en väldigt dålig kopia av Backstreet Boys. För det andra så trodde jag först att det var Manboy jag lyssnade på för låten börjar exakt likadant, men sen blir den faktiskt enormt mycket sämre vilket är skickligt med tanke hur värdelös Manboy är.
Att ingen i gruppen kan sjunga gör inte detta bättre. Det är helt enkelt jävligt dåligt!
2. Maria BenHaji – I mina drömmar
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna låt faktiskt. Det är en söt liten ballad med en fin refräng men Maria låter extremt nervös. I början är det såna vibbar på rösten så SubWoofern blir alldeles förvirrad. Hon tar sig sedan och hennes röst är riktigt fin, men låten är kanske lite för seg och oavsett att man dragit in alla stearinljus som finns i Leksand hjälper det inte. Det är för tråkigt
3. Mattias Andreasson – Förlåt mig
Mattias ber om ursäkt redan i titeln på sången och kanske ber han om ursäkt för all skit som EMD slängt över oss. Nu står han ensam på scen och det gör han faktiskt bättre. Detta är en helt ok svensk halv soulaktig låt som Mattias sjunger väldigt bra. Kommer sälja bra oavsett hur det går ikväll.
4. Love Generation – Just A Little Bit
Äntligen lite show ikväll! Love Generation levererar ett riktigt shownummer och faktiskt en bra låt. Känns som att detta är en sådan som kommer leva länge efter festivalen och det är bara att hoppas att de går till Globen. För detta är något som skulle kunna gå bra i Europa med, och det är väl det som är meningen?
5. Carolina Wallin Perez – Sanningen
Snygga trummor inleder denna vansinnigt trista låt. Låten är fullständigt innehållslös och det samma måste tyvärr sägas om sångerskan för detta är inte TV underhållning. Fan, testbilden rör sig mer!
Inser när 3 min gått att jag inte ens med hot om tortyr skulle kunna berätta vad denna skit handlar om.
6. Andreas Johnsson – Love Light
Jag är inte Andreas största fan, dels för att jag inte gillar hans musik men också för att han hade den dåliga smaken att arbeta med Carola för några år sen, och så gick det ju som det gick. Att han sedan verkar använda Melodifestivalen som sin egna reklambyrå är ju kul för dom som gillar hans musik.
Inte heller detta år kommer jag ändra uppfattning om Andreas musik, för jag tycker det låter lite som det brukar med samtidigt som det luktar lite 60-tal och annat. Publiken däremot verkar älska det så han lär gå vidare.
7. Molly Sandén – Why Am I Crying
Molly var med för några år sen och sjöng om stjärnor, sen hörde vi bara om att hon var ihop med Eric Saade, men det är hon inte längre. Så enligt pressen sjunger hon ikväll om hennes uppbrott med Saade, och kanske hade det räckt att hon ringt Eric och sjungt detta för då hade vi sluppit denna extremt tråkiga låt. Jag är normalt väldigt förtjust i ballader men detta går inte hem hos mig alls. Det är jag däremot säker på att det kommer göra hemma i stugorna.
8. Björn Ranelid feat. Sara Li – Mirakel
Ja jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Det är så jävla dumt det här, så fruktansvärt dumt. Att Ranelid är med räcker egentligen för att lägga ner programmet. Att han sedan är med i något så jävla dumt som ”Mirakel” gör att man vill sluta betala TV-licensen. Till saken är hör att det är så dumt så att det faktiskt kan gå till globen, just för att det är så jävla dumt. Bra är det i alla fall ingte
Jag skulle vilja utse denna vecka i Leksand som den sämsta i historien faktiskt. Inte en enda låt sticker ut, och ingen är direkt bra. Love Generation blir min favorit men mest för att jag tycker att det är enda låten med lite show över sig. Resten skiter jag i för ingen av dom är egentligen värda att gå vidare.
Läs även andra bloggares åsikter om

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *