Melodifestivalen 2012: Deltävling 2 Göteborg, Summering

Ja då var andra veckan avklarad och Göteborg stod som värd.
Det första man kan fråga sig är varför man har tre programledare när en av dom står på scen på Stockholms Stadsteater. Även om Helena Bergström var med på film så blir det löjligt när man går ut med att att man ska ha tre som programledare och sedan är en av dom inte med. Det är ju heller inte första gången det sker.
Annars var det en spretig vecka när det gäller musiken och skrällarna kom snabbt. Redan i första omgången när några av de mest kända artisterna åkte ut kände man att nu kan det hända saker med en av finalplatserna. En var ju redan avsedd för Ulrik, det var egentligen det enda som man visste med säkerhet.
Mellanspel och annat var helt klart godkänt och där Håkan Lidbos framförande av Elektrisk var helt jävla fenomenal. Hur skön som helst! Även Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi ska ha en stor eloge för de gör verkligen ett kanonjobb! De lär ha en framtid inom den branschen efter festivalen, den saken är klar.
Slutresultatet blev väl också lite av en skräll kan man säga. Ulrik fick sällskap av David Lindgren och det hade kanske ingen trott för en vecka sedan.
Till Andra chansen gick två skräpbidrag vidare när Timoteij och Top Cats fick biljett dit. Bara att beklaga för den tävlingen.
Jämför man denna vecka med förra så var det enormt mycket svagare idag, och sämre låtar gick vidare både till Finalen och till Andra Chansen vilket iofs är bra för Loreen som jag fortfarande anser leda i bästa låt hittils i år.
Direkt till Final
Ulrik Munther – Soldiers och David Lindgren – Shout It Out
Till Andra Chansen
Timoteij och Top Cats
Läs även andra bloggares åsikter om
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *