Melodifestivalen 2012, deltävling 2 Göteborg, Låtarna


Dags för andra omgången av årets Melodifestival. Enligt förhandssnacket kommer det vara enormt spritt bland musiken denna vecka så vi får väl se vad som sker. Kanske kommer något skrälla som tusan, och sådant är ju alltid kul
Här är i alla fall låtarna från Göteborg…
1. Ulrik Munther – Soldiers
Pojken med kepsen är ju småtösernas favorit, och även jag måste erkänna att den här killen faktiskt har chans att leva vidare även efter det att han fyllt 23 för Ulrik är duktig. Hans egna version av Born this way tycker jag är riktigt bra
Dagens låt är tyvärr inte något som kommer gå till historien, för detta var smörigt och ganska kasst faktiskt. Det är absolut ingen som helst tvekan om att det står en riktigt talangfull kille på scen, men låten sätter sig inte. Nu spelar det egentligen ingen roll, för Ulrik lär gå vidare i rask takt till Globen. För kontantkorten är laddade till max just nu det är ett som är säkert.
Fast snälla Ulrik, kan du inte skippa den där jävla kepsen. Du ser ut som en 12 åring.
2. Top Cats – Baby Doll
Låt mig direkt säga att jag är skittrött på rockabilly. Det var kul i ungefär 10 min när den gjorde sin återkomst och det var för flera år sedan. Därför blir låten Baby Doll enbart löjlig och hade säkert varit kul i Melodifestivalen 2002, men nu blir det enbart B.
Usch!
3. Sonja Aldén – I din himmel
Sonja är en duktig sångerska och har visat det varje gång hon varit med i festivalen. Det gör hon även i år. Låten I din Himmel är vacker, och innehåller allt som en sorglig ballad ska innehålla. Problemet är bara att vi hört allt innan och denna melodi tillför ingenting nytt alls. Sonja framför den verkligen skitbra, men det spelar ingen roll när låten i sig är trist och innehåller mer klyschor än ett amerikansk presidentval.
4. Andreas Lundstedt – Aldrig Aldrig
Andreas som i år ställer upp i festivalen för femtioelfte gången borde lärt sig vid det här laget att även om Melodifestivalen är en ytlig tävling så finns det en gräns på hur ytligt det får vara. Hade han lärt sig det hade han aldrig ställt upp med denna låt, för detta är verkligen värdelöst.
Det är absolut ingenting fel på hans framförande, men låten är en sån där dänga som är omodern redan när den framförs första gången.
Stor besvikelse för Andreas är alldeles för duktig för att framföra sådan här smörja
5. Timoteij – Stormande hav
2010 grät jag nästan när denna grupp gick vidare. Deras låt ”Kom”, var fruktansvärd och i år återupprepar gruppen prestationen med att ge oss ”Stormande hav”.
Kanske är jag tråkig men jag tycker inte om att se på en massa blondiner i kortkort som spelar dragspel. Varför de måste envisas med att ha instrument på scen förstår jag inte när det mesta låter som ett musikstycke från ett demo på en Amiga 500 (utan extraminne)
Tjatigt, irriterande och korkat, det är Stormande Hav det
6. David Lindgren – Shout It Out
Titeln Veckans sötis vinner David direkt. Glad, sprallig och leende framför han en helt ok danslåt. Att han sedan tillsammans med dansarna framför något som måste ha kommit ifrån ett stort grandmal anfall gör inte så mycket då.
Det låter väldigt mycket In the Club om det här, och oavsett hur det går vågar jag påstå att detta kommer bli mest spelade låten i radion från denna veckas festival.
7. Mimi Oh – Det går för långsamt
Gillar man gult så älskar man detta framförande, för jävlar vilka gula kläder hon har på sig. Tur man har automatisk färgkorrigering avstängd på TV’n för annars hade den fått fnatt.
Annars önskar man att man haft automatisk ljudåterställning för fy fan vilken jävla smörja detta är. Hamnade jag i slutet av 80-talet igen? Eller är det detta som är helvetet?
Fruktansvärd låt rent ut sagt, tjatig och fullständigt jävla hjärndöd
8. Thomas Di Leva – Ge Aldrig Upp
Di Leva är en artist jag aldrig klarat av. Ända sedan ”Vi har baaaarrraaaa varaaaandraaaaaa” har jag så fort jag hört honom stängt av radion eller bytt kanal på TV’n. Allt snack om kosmos och sån skit gör mig bara irriterad, och Ge Aldrig upp höjer ju inte direkt känslan för denne ”man”. Detta är veckans sämsta låt utan konkurrens, och vad är det för jävla text? ”Ge aldrig upp, för blommorna ler och stjärnorna ser”
Ge upp Thomas!
Det är enormt spretigt denna vecka och ge mig på en vinnare vågar jag inte förutom när det gäller Ulrik. Han kommer gå direkt till globen för man ska inte underskatta makten hos Sveriges tonårstjejer.
Läs även andra bloggares åsikter om

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *