Melodifestivalen 2012: Deltävling 1 Växjö, Summering

Så var då årets första deltävling klar, och intrycket så här direkt är att SVT lärt sig lite från förra året när det kommer till humor. 2011 var ju året då man anställt någon som skrev komik som ingen gillade och programmen blev outhärdliga emellanåt. Det var det mindre av detta år. Fast introt av artisterna är inte direkt bra i år heller, men det är i alla fall bättre.

Programledarna då? Jo då, de funkar faktiskt riktigt bra! Helena Bergström var kanonduktig och vågade också driva lite med sig själv. Sånt är alltid roligt. Även Sarah Dawn Finer var bra, lugn och metodisk medan Gina Dirawi stod för det lite mer ”ungdomliga” vilket hon gjorde på ett proffsigt sätt. Henne lär vi se mer av även efter Melodifestivalen, det är jag säker på. Ja jag är imponerad måste jag erkänna. Något som kändes väldigt skönt var att ingen av dom led av det där typiskt övertrevliga som det så ofta blir i sådana här program. Så Grattis till alla tre!

Programmet i sig var som det brukar vara. Det var snyggt, men samtidigt undrar jag om det inte är dags att byta stil på grafiken nu SVT? Jag vet att ni på SVT är allergiska mot snygg modern grafik, se bara på Rapport, men ni kan ju försöka. Stilen har sett likadan ut i 10 år nu, och de gäller kameraåkningarna också för den delen. Det är absolut inte fult, men det är heller inte lika snyggt som man tyckte att det var när det var nytt.

Mellanfilmer och annat får blandat betyg. Låten Hela Sveriges fest””var skitrolig medan covern på Dilbas låt från förra året var vansinnigt tråkig, men det är väl som det ska vara. Det är lite för alla.

Ska man bunta ihop allt får programmet i alla fall helt klart godkänt. Vi har sett bättre program men vi har också absolut sett sämre, och i år har man en vinnartrio med programledarna i alla.

Resultaten:

Äntligen har svenska folket röstat rätt när det gäller Globen. Loreen kändes så enormt självklar och detsamma måste jag säga om Dead by April. Allt annat bleknade ju mer man tänkte på det.
Att ”ni” sedan skickade Flinck till Andra Chansen är ju bara att beklaga.

Direkt till Final

 Loreen – ”Euphoria” och Dead by April – ”Mystery”

Till Andra Chansen

Thorsten Flinck/Revolutionsorkestern och Sean Banan.

Läs även andra bloggares åsikter om
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *