Melodifestivalen 2012: Deltävling 1 Växjö, låtarna


Förra året skickade vi ju pojken som tror han är nya Madonna/Michael Jacksson, och det gick ju ganska bra. Pojken själv fick ju under tävlingen storhetsvansinne men det får vi hoppas att vi slipper i år.
Det är i alla fall dags att gå igenom årets första åtta låtar.

1. Sean Banan – Sean den förste Banan

Sean Banan är årets första artist och låt mig direkt säga att jag hoppas att han åker ut, för vilken jävla skit detta är. Låten har en en refräng som tyvärr alla under 12 år kommer sjunga från och med nu och fram till sommaren. Det är säkert en tanke bakom att det ska vara roligt, men det är det inte. Bara löjligt vilket säkert gör att skiten går vidare.

2. Abalone Dots – På väg

På Väg är en fin låt framförd på ett nästan fantastiskt tråkigt sätt. Färglös får en helt ny innebörd efter Abalone Dots vilket är synd då denna ballad/country/lite allt möjligt kunde blivit riktigt bra. Det finns en känsla i låten som liksom aldrig får komma fram. Istället är det blekt, tråkigt och man går och hämtar mer kaffe istället.

3. The Moniker – I Want To Be Chris Isaak (This Is Just The Beginning)

The Moniker ligger ju bakom förra årets låt som senare ledde till låten om Göteborg som alla här tycker är såååå bra. Bara därför tycker jag inte om The Moniker. Årets låt gör ju inte att den känslan förändras kan man lugnt konstatera. Om förra året var färgsprakande är årets lika tråkig som TV4’s vinjetter brukar vara. Alltså trist, tjatig och helt intetsägande.
I Want to be Chris Isaak är en låt som gör 3 min oändligt långt.

4. AfroDite – The Boy Can Dance

Dags för årets första gaylåt, och nu svänger det! The boy can dance är en sån där låt som bara ska vara med i den här tävlingen. Den är inte speciellt bra, men inte speciellt dålig heller. Det är trallvänligt och har den där egentskapen som bara låtar som kommer bli poppis på gayklubbarna har: Den passar lika bra att dammsuga som att dansa till.
Hittils den enda låt som varit riktigt lyssningsbar denna vecka, och pojkarna som dansar på scenen hjälper till att höja betyget….

5. Dead By April – Mystery

Dags för lite skrän, och det är inte alls dåligt. Att den går till Globen direkt är jag  säker på nu (Detta skrivs under tiden programmet går). Det är lite rock, och lite synt och lite growl. Jag är normalt inte landets största fan av denna musiksort, men detta är faktiskt riktigt bra. Dessutom har man hittat knapparna till ljuset på scenen och det blir riktigt snyggt!
Klart är i alla fall att detta sticker ut såpass mycket så därför kommer folk rösta på det.

6. Marie Serneholt – Salt & Pepper

Detta lär gå hem i stugorna som det heter. Salt & Pepper är dansvänlig, trallvänlig, och inte speciellt bra. En låt som alltså kommer gå hem stort om jag får gissa. Det är enormt tjatigt så som det ska vara i den här tävlingen. Det är också ganska tomt direkt efter det att låten slutat, så som det också ska vara. Fast Marie va söt och rar, fast det är ju också som vanligt

7. Thorsten Flinck & Revoultionsorkestern – Jag reser mig igen

Dramaten och Melodifestivalen, må de aldrig mötas. Det önskar jag att jag någon gång skrivit innan, så jag skriver det nu istället. För detta är, tja, inte direkt  melodifestivalaktigt. Det är inte dåligt, utan det låter som något som folk över 45 spelar hemma när dom druckit för mycket och inte klarar av att åka ner till krogen. Det är då den där sista flaskan med Marinella åker fram, och till den passar denna musik perfekt.
Värsta är att samma 45+ kanske ser på programmet, och då kan detta åka vidare.

8. Loreen – Euphoria

Under hela 2011 lyssnade jag på Loreen’s låt från förra året, och så här ett år senare vill jag påstå att att hon va bäst, och det vill jag påstå att hon är i år med eller i alla fall denna vecka för vilken jävla skön låt Euphoria är. På samma sätt som förra året blandas vemod med helt underbara takter. Det är allt på en gång och det är så in i helvete bra rent ut sagt. Jag är helt tagen!
Det var årets första 8 låtar det. Hur det kommer gå vågar jag inte gissa  för ni röstar så jävla konstigt. Det man i alla fall kan konstatera är att det pendlar rejält denna vecka. Från totalt färglös till fantastiskt bra.
 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *