HBTQ-rörelsen visade sin makt. Äntligen!

Jag har flera gånger påtalat på denna blogg om hur flat jag anser den rörelse som ska kämpa för HBTQ-personer är emellanåt. Alla, inkl mig själv, har alldeles för ofta suttit ner och suckat utan att egentligen göra något när politiker, från t.ex KD, kommit på en ny idé om hur de ska kunna förlänga lidandet för de som inte passar in i KD’s underlivsbild av människan.
Torsdagen den 12 januari 2012 hände något och en storm på nätet och i media bröt ut som jag aldrig tidigare sett.
Allt handlade om den uppgörelse som TT gick ut med och som talade om att tvångssteriliseringarna i Sverige skulle få fortsätta för en ny utredning skulle ske. Detta på grund av ett parti som inte ens når 4% längre i mätningarna. KD hade än en gång visat att skillnaden på dom och Sverigedemokraterna inte är så speciellt stora när det kommer till att trycka ner redan utsatta människor. Skillnaden är att en del i SD gör det med rakade skallar, medan KD gör det med Bibeln i hand. Att KD sedan läser Bibeln som fan själv, det är ju ingen nyhet.
Det tog inte många timmar innan bloggar och hemsidor exploderade i fördömanden. Media började skriva om saken och det ledde till ännu fler blogginlägg och snart var nyheten en av dagens stora inrikesnyheter. Det blev inte mindre liv när det sedan dök upp politiker som tyckte att det var bra att utreda frågan en gång till.
Som HBTQ-person var det ett fröjd att se denna explosion. För det handlade inte bara om transpersoners rättigheter, och det handlade inte bara om att avskaffa en ohygglig lag som bryter mot ungefär allt inom mänskliga rättigheter. Det kändes som att detta också blev vår sista kamp mot Kristdemokraterna.
KD har sedan urminnes tider gjort allt de kan för att förhala och försämra villkoren för oss. Emellanåt har de dragit in religion i sitt tänkande men ser man tillbaka på historien så ser man också ett parti som helt enkelt avskyr oss. Det spelar ingen roll om det handlar om äktenskap eller om hets mot folkgrupp. KD har alltid vänt ryggen till eller om de kunnat: Stuckit in kniv i ryggen på oss när vi inte varit beredda.
Glöm inte att vi talar om ett parti där man faktiskt hade en homosexuell ledare för partiets ungdomsförbund men som fick sluta när han försökte göra förbundet lite mer liberalt. Varför man sedan som homosexuell går med i KD förstår jag inte, men chansen fanns i alla fall för partiet att förändra sin förlegade syn på människan. Man tog den inte utan valde att fortsätta i samma spår som innan.
Denna vecka visade vi alla att det fick vara nog nu, och vi visade också att de som samarbetar med KD kommer bli tvingade att krypa till skampålen och be om ursäkt, och en förklädd ursäkt kom det ju.
För redan samma kväll, och ännu mer dagen efter, började partierna med Folkpartiet längst fram nästan dskrika ut att Det INTE finns någon uppgörelse med KD.
Både Folkpartiet och Centern skyndade sig att skriva en förklaring på deras hemsidor om att partierna var starkt emot steriliseringarna och man gjorde allt man kunde för att media nu skulle haka på dom.

Det som slog mig under torsdagen var den rädsla man upplevde från många politiker. Ingen politiker vill eller vågar framställa sig som ”homofientlig” 2012, och när drevet nu började gå blev man livrädd.
För jag tror nämligen inte att det var så självklart att idiotin med hur vi behandlar människor som ska genomgå könskorrigering nu skulle försvinna. Oavsett vad Alliansen idag än säger så är dom så länge KD sitter i regeringen också beroende av dom, och ur KD’s syn är denna fråga viktig för snart finns det ju inget mer KD kan skada oss på. Jag tror därför att man säkert tyckt att man kunde vänta lite till, och sedan gå ut med att ”Det kommer” men inte svara på när, och på så sätt skulle KD se det som en liten vinst.
Fast man räknade inte med den explosion som kom, och man räknade inte med det totala fördömande bloggvärlden och även många tidningars ledarsidor visade. För visst skadar det hela Sverige när vårt land visar sig stå bakom lagar som var omoderna redan när dom kom. Sådant behöver inte utredas mer. Sådant ska avskaffas med omedelbar verkan och de som tvingats genomlida övergreppen ska kompenseras och få en ursäkt från staten.
Så det var en fröjd att se hur ”vi” tillsammans slog näven i bordet, och det var en fröjd att se att år av försök till förtryck från Kristdemokraterna nu äntligen är över. KD har börjat göra sina dödsryckningar. Nu ser vi till att de åker ur riksdagen för alltid. Gud är inte demokratisk, kom ihåg det. Det står i Bibeln, boken KD läser som fan själv läser den.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *