Kommunal gör bort sig igen

GP skriver idag om det som är den stora diskussionen just nu bland stadens boenden och kommunala arbetsplatser. Detta att personalen nu ska erbjudas heltid samtidigt som det finns ett liten men inbäddat, detta att man då får räkna med att arbeta på andra arbetsplatser än sin egen. Upp till 20% av arbetstiden kan vissa få arbeta på boenden där de inte känner till vare sig rutiner eller de som bor där och som brukar tjänsterna.
Nu är i alla fall det nya avtalet klart och kommunal jublar. I GP säger Anders Hagberg, ordförande för Kommunal Väst, att avtalet är en stor seger för jämlikheten.
Jag säger skitsnack!
Kommunal har ännu en gång visat vilket bedrövligt fackförbund dom är. De har låtit sig bli överkörda och har godkänt ett avtal som förvandlar människor inom äldrevård och annan omsorg till att bli rena boskapen som kan föras hit och dit efter vad arbetsgivaren vill och önskar.
Göteborgs Kommun menar att man gör detta för att bli en attraktiv arbetsgivare, men det tåget har redan gått. Detta förändrade avtal är inget annat än ett straff gentemot dom som valt att arbeta inom vård och omsorg. Det är ett cyniskt avtal där medarbetare nu blivit förvandlade till schackpjäser som ledarna, läs tjänstemän och politiker, nu kan flytta omkring på det gigantiska bräde som heter Göteborg, och kommunal sitter som en lydig hund och viftar på svansen, drägglar lite glatt och svarar med ett glatt voff.
Kommunalarbetarförbundet är landets största fackförbund, och också bland landets dyraste. De som tjänar minst betalar mest och pengarna går till ett förbund som allt som oftast går hand i hand med arbetsgivaren.
Att uttala sig som Håkan Persson, ombudsman på Kommunal Väst, gör med orden ”Det finns en oro inför denna del av avtalet. Alla är inte jätteglada. ” är ett hån mot varenda medlem. Det är att idiotförklara de som betalar hans lön varje månad i hopp om att ha ett fack som bryr sig och som inser att personal behöver lugn och ro, inte tvärtom. Det är att klappa sina medlemmar på huvudet och säga ”Var inte orolig lille van, pappa ordnar detta”
Men det finns andra fackförbund, och det finns andra sätt att protestera på. Gå ur kommunal, och gör allt vad ni kan för att protestera emot optimerad bemanning. För oavsett om Håkan Persson kan visa upp ställen där det funkar, finns det ställen som redan övergett idén då personalen inte mått bra av den.
För slutligen ställer jag mig frågan: Om allt detta är så fantastiskt bra…
Hur kommer det sig att personal i Högsbo blir sjuka oftare just de dagar de ska arbeta på annat boende? Är det bara slumpen?
Kommunalare? Nej Tack!
 

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Kommunal gör bort sig igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *