En massa fantomer

Anthony Warlow, Ramin Karimloo, Michael Crawford, Colm Wilkinson, John Owen-Jones och Peter Jöback

På bilden ser ni först 5 herrar som alla spelat The Phantom i The Phantom of the opera. Tredje mannen från vänster är Michael Crawford som var den förste att trä på sig masken och sjunga om The angel of music. Det skedde 1986

Mannen längst till höger känner ni säkert igen. Det är Peter Jöback som ju ska spela just fantomen i vår i London. Stort som sjutton då han ändå kommer spela huvudrollen i världens största musikal. Hur det kommer gå vet ingen. Själv blev jag lite förvånad då Peter, oavsett hur bra han än sjunger, inte direkt är någon Fantom i mina ögon. Fantomen har jag alltid upplevt som lite mer demonisk, men Jöback är å andra sidan en jävligt duktig sångare så han kommer kanske förvåna oss alla.

I vilket fall som helst så är det ett stycke musikalhistoria ni ser på bilden, men det är synd att inte vår svenska Mikael Samuelsson också är med. Han är, enligt fler än mig själv, den absolut bästa Fantom som världen skådat!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to En massa fantomer

  1. Elisabeth Andersson says:

    Håller till fullo med om att Mikael Samuelson absolut är den bästa Phantom som världen skådat och naturligtvis också skulle ha varit med vid detta 25-årsjubileum av The Phantom of the Opera på The Royal Albert Hall. Om jag inte minns fel så hade både Stockholm och Toronto premiär samma år! Så både Mikael Samuelson och Colm Wilkinson är ”gamla” Phantoms!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *