Chess kommer till Göteborgsoperan

Operan i Göteborg meddelade igår att nästa års musikal inte blir något mindre än Chess, musikalen av Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Tim Rice.
Chess hade premiär i West End 1986 och spelades sedan i tre år. 2 år innan premiären hade albumet med musiken släppts och blev en stor succé. Musikalen sattes också upp i Broadway men gick inte alls bra, och lades ner ganska snabbt.
2002 sattes så Chess upp igen i Stockholm och hade fått en svensk översättning och blev i farten också ganska rejält omgjord. Det är denna version vi kommer få se på Operan från och med september 2012. Vilka artister vi kommer få se är inte klart, men för den som känner för att vara med så kommer auditions hållas 21-23 november i år.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *