Kära underbara korkade MacWorld

Torsdagen den 25 augusti nåddes vi av beskedet att Steve Jobs avgår som VD för Apple. Nyheten var väntad eftersom some Jobs slagits mot cancer och andra sjukdomar under en lång tid. Oavsett vad jag anser om Apple så är det självklart sorgligt att en stor innovatör, som Jobs var en gång, nu måste träda tillbaka på grund av sjukdom. Oavsett vad kommer Steve Jobs bli ihågkommen som mannen som grundade Apple, åkte ut, kom tillbaka och räddade hela företaget och vände Apple från blivande konkursbo till ett av de allra största.
Att företaget sedan var tvungen att börja göra leksaker för att överleva är en annan historia 😛
Någon som är väldigt ledsen idag är tidningen MacWorld som drivs av IDG. Tidningen är fullständigt hysterisk och alla former av smaklöshet visas upp idag av denna tidning som måste ses som Sveriges värsta tidskrift.
Här är några exempel på rubriker jag hittar just nu…

Effekterna av Jobs Avgång
Cook: ”Apple kommer inte förändras”
Han tar över Apple
Sju sköna citat från Steve Jobs
Steve Jobs avgång: ”Slutet på en epok”
Tio framträdanden vi aldrig glömmer
Nervöst på Wall Street
Är det här slutet för Apple?

Sedan följer några som man antagligen skrivit i väntan på att Steve Jobs ska dö men som man inte orkar hålla inne med länge…

Sagan om Steve Jobs
40 år med Steve Jobs
Så minns vi Steve Jobs

 
Ja, det är en stor nyhet att Apples VD och grundare nu delvis träder tillbaka, men denna dag lämnade också ett exempel på en tidning som lämnat all form av journalism bakom sig och som tagit fanzinet till sitt hjärta.
Kanske är det också därför som MacWorld inte ens nämner än, klockan 20 på kvällen, att en holländsk domstol idag stoppade Samsung från att sälja tre av sina telefoner på grund av brott mot patentlagen. Denna följetong har MacWorld skrivit hysteriskt mycket om, men idag verkar inte det viktigt.
Eller så beror det kanske på att Apple skickat in 10 patent som man menar att Samsung bryter mot men att domstolen bara godkände ett, som dessutom är ett som Samsung dessutom mycket enkelt kan fixa till med lite ny mjukvara.
Eller så kanske det beror på att Samsung Galaxy Tab nu får säljas igen och att Apple även där gått på en nit som det ser ut just nu. MacWorld skriver gärna inte om negativa händelser när det gäller Apple, ja om det då inte är att skriva runor över en människa som fortfarande lever.
Det har inte varit någon direkt bra dag för Apple, och det har varit en fruktansvärd dag för MacWorld.
Mest för att tidningen allt mer visar att de inte är intresserade av att skriva om teknik. Istället har de blivit Apple-användares egna svar på Se & Hör. Fast det är heller inte riktigt sant, för de jag känner som älskar Apple föraktar även dom MacWorld och hela IDG.
Jag undrar vem som läser skiten
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *