Göteborg har förändrats…

En gång i tiden var gamla goa Götet kändt för sina goa gröna kaniner. Det var här vi byggde vår svenska bil Volvo, och alla såg ut och lät som i Albert & Herbert.
Idag är de svenska bilarna kinesiska. De goa gröna kaninerna har blivit svindyra och alla barn får inte ens träffa dom längre för mamma och pappa har inte råd. Husen som Albert & Herbert bodde i är borta och vår stad blir allt mer känd för mutor och skandaler.
Kanske är det inte så konstigt då att hoppet försvinner från ungdomarna. Varför ska en 15 åring följa lagen när en direktör inte gör det? 15 åringen har inte möjligheten att lura oss på miljoner, så han tar det han kan ta. Direktören som redan tjänar storkovan rovar åt sig av sånt som inte är hans. Eller så lurar han oss så att vi får betala det han vill ha.
Brotten kanske ser annorlunda ut men grunden är den samma fast det är bara den ena parten som från början gett upp drömmen om en plats i samhället.
Göteborg blöder, och det gör ont att se
 
 
 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *