Det offentliga Sverige har tagit ännu ett offer

Enligt GT har läkaren Arvin Yarollahi valt att säga upp sig från sin tjänst efter att han startat kampanjen mot nedskärningar.
Än en gång har det offentliga Sverige sett till att en person som brinner för sitt jobb nu väljer att lämna det. För saken är den att det går inte att påverka som anställd inom kommun och landsting om man vill behålla sinnesfriden. Väljer du att göra det blir du brännmärkt och din arbetssituation blir också därefter. Man får det förklarat för sig att det är jättebra att man protesterar men blir samtidigt varnad för att ”Passa dig du”. Man ska följa linjen, oavsett om den linjen visar sig vara hopplös att följa. Gud nåde dig om du dessutom tänker själv, då är du slut.
Det finns något ruttet i det offentliga Sverige, något riktigt genomruttet. Arvin är en hjälte, en av många av de som försöker förändra och göra saker till det bättre, men på Sahlgrenska och i det offentliga livet uppskattas inte sånt. Det blir nästan komiskt när man tänker på att de som idag styr västsverige är samma partier som älskar att framhålla det offentliga som något bra och öppet.
Det är på ren svenska förjävligt.
 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *