Stundar nya tider?

Dagbok 18 juli 2011
 
Först hade vi en chef, sedan fick vi en chef och en verksamhetsplanerare. Sedan var det en chef igen tills det blev en chef och en annan verksamhetsplanerare. Sedan blev det en chef och två verksamhetsplanerare för att året efter gå tillbaka till en chef och en verksamhetsplanerare. Ett halvår senare blev det två chefer och en verksamhetsplanerare. Fast det höll inte för sedan försvann verksamhetsplaneraren och vi hade två chefer, tills ena chefen meddelade att hon skulle ta tjänstledigt 50%. Plötsligt hade vi 1 1/2 chef ett tag tills vi fick meddelande att vi nu skulle få en chef till på 100% och då hade vi 2 1/2 chef. Ja, strax efter det meddelades att den första chefen skulle sluta och strax efter det fick vi veta att den chef som var tjänstledig 50% nu skulle bli tjänstledig 100% året ut så nu skulle vi få en ny chef och den chef som kom in som nummer 3 skulle ny styra skutan tillsammans med den nya chefen…
Idag började den nya chefen på mitt jobb, och jag säger inget. Man har lärt sig att man backar lite, avvaktar och väntar. Man har blivit besviken så många gånger, och ens förhoppningar har krusats alldeles för ofta, men jag önskar henne välkommen och jag önskar henne lycka till. Jag tänker göra det jag kan för att det ska fungera. Det är ju inte hennes fel, det som inte funkat, men kanske kan hon vara den som styr upp det? Eller kanske inte, men det kan bara framtiden visa.
Jag har levt mitt nya liv idag, ett liv som går ut på att ”inte bry sig”. Istället för att vara överallt och kunna allt svarar jag helt enkelt ”jag vet inte” och livet får en annan mening. Dag ett gick bra, jag testade idag att göra det jag ska och inte så mycket mer, och det kändes bra. Jag ska bli en sådan som dom vill ha, en anställd som gör det han ska men inte mer. Så överlever man i Göteborgs Kommun.
Jag står vid det där hörnet fortfarande, och jag vågar inte riktigt titta runt knuten än, men jag förbereder mig, och för en sådan som mig är det stort. Att se mig, och inte alla andra, det är något min mor kanske missade att lära mig att göra. Trycka ner mig själv är jag bra på, och när jag emellanåt sedan vill ha ändring ska allt ske på samma gång och helst ska allt ha skett igår. Det är då saker brakar ihop som ett korthus. Små steg, vänta och tänk efter, och ta ett litet steg igen. Så ska livet se ut, men så har det inte varit för mig.
Det har varit en ganska bra dag idag. Gick tidigare från jobbet då det som skulle göras hellre kan göras hemifrån utan tusen frågor hela tiden. Så jag gick och mötte upp Jeremias på en fika nere vid Eriksberg. Vi satt vid värsta lyxkrogen och var fascinerade över att priserna inte var högre. Ja tills kaffet kom in och man funderade på om någon redan druckit halva koppen kaffe. Fast god var den, för att inte tala om äppelkakan. Det var faktiskt till och med äpplen i den.
Jag älskar Eriksberg, tänk om man fick bo där. Så nära vattnet, båtarna och fartygen. När jag senare väntade på Älvsnabben gled Stenas bägge danmarksbåtar förbi och jag kände bara för att skrika, ”Ta mig med er”.
Inne i stan mötte jag Pernilla, och det blev en snabb kopp kaffe och lite prat. Pernilla är en klok person, rolig, söt och med en kunskap som många saknar. Att dom lät henne försvinna är inget annat än en skandal, men vi som trodde allt skulle rasa när hon försvann fick ju rätt, för det är inte mycket som fungerat. Fast kanske är det just det som var problemet, saker ska inte fungera. Ibland funderar jag på om min arbetsgivare varit rätt för att bete sig som professionell.
väl hemma hällde jag i några nya införskaffade platys i akvariet och satte mig sedan och jobbade med det som jag skulle jobbat med. Jag satte tiden på telefonen så att jag inte skulle jobba för länge. Här bjuds inte på något. Det jag gör är ett häfte med låttexter i för de gamla att ha. Låtvalet har jag gjort själv, men jag sket i både Madonna och George Michael 🙂
Plockade bort gamla blommor på balkongen ikväll och kände mig lugn. Känner mig faktiskt väldigt lugn just nu. Det känns skönt. Fast nu är det dags att sova, jag sover för lite har jag insett. I morgon är det jobb igen och sedan är den onsdag. Då ska jag börja förbereda Sommarmiddagen för i år. Bestämde mig för att göra pajerna på onsdagen och det andra på torsdagen så ska det kunna gå.
Hoppas jag
Tänker på en dikt av Karin Boye…
Dåraktig är du i sanning, om du av två slingrande vägar
väljer den längsta och den, som icke förer dig fram,
dåraktig är du också, om du väljer av vägar i livet
någon, som icke är rak, icke är sanning och rätt.

Hon var klok hon Karin

Bookmark the permalink.

One Response to Stundar nya tider?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *