walentine.com jämför Iphone vs Samsung Galaxy S2

Det tog lång tid innan det var över, tvånget med Apple, men nu är jag en fri man igen! Fri från fanatikerna, fri från den religiösa stämning som råder bland Apples herdar och fri från företaget som tagit hyckleri och det sämsta från Sovjet och gjort det till sin grej.
Jag har blivit en androidare, och aldrig mer kommer jag röra vid något som börjar med litet i!
Direkt vill jag säga detta, bara så att det är klart. iPhone är ingen dålig telefon, absolut inte. Apple har gjort en kanonpenisförlängare, och om något annat företag hade haft hand om telefonen hade jag antagligen valt en ny iPhone.
Min jämförelse kommer bli mellan 3gs och samsung Galaxy S2, vilket inte är helt och hållet rättvist. iPhone 4 bjuder ju på Retinaskärm och annat som inte 3GS har men å andra sidan är skillnaden inte så extrem mellan 3gs och fyran i övrigt. Det kommer inte bli massa tekniskt skitsnack utan här recenserar vi med hjärtat 😛
 

Det där med skärm ja. Jag har alltid tyckt att skärmen i 3GS har varit helt och hållet ok, detta ändrades i samma stund som min Samsung, från och med nu kallad Sammy, slogs igång. För jävlar vilken skärm! Den är stor men framförallt helt underbart klar och stark. Färgerna är otroliga och när jag nu ser tillbaka på min gamla iPhone ser allt ganska visset ut. Något som faktiskt hela telefonen känns som efter någon dag med Sammy. Första intrycket av telefonen var faktiskt att den kändes plastig, men det gick snabbt över när man verkligen insåg hur tunn telefonen är och här har man möjligheten att byta batteri. En sak som Apple tog ifrån oss och istället tyckte dom att man kan skicka in telefonen och betala överpris för byte.
Menyer och annat påminner som alla Smartphones om samma system, fast här går det undan. Sammy är snabb, väldigt snabb och jag testar direkt att sätta igång ett tiotal applikationer på en gång men telefonen ger sig inte. Den snurrar på i samma härliga takt och fart och jag vill bara ge telefonen en stor puss.
Aldrig mera iTunes
I serien program som Apple hittat på och som gör att dödstraff borde införas igen lär väl iTunes vinna stort och starkt. För har det någonsin gjorts något värre program än denna rena smörja? Jag vet inte hur många gånger jag svurit över programmet när man tvingas logga in för att uppdatera sin telefon och annat.
Tro inte att Samsung helt och hållet släppt det där. I Sammys värld heter det Kies och är ungefär lika fult, dock inte lika stort. Fast Sammy erbjuder också någonting som heter Kies air och det programmet är underbart. Koppla bara upp Sammy mot ditt nätverk, starta Air och du får en direkt adress till telefonen. Sedan flyter allt på som det ska. Det var lite pulande att få det att funka med Windows 7 men det berodde mer på Windows än på Sammy. När allt snurrar på är det bara att fylla telefonen med det du tycker att den ska ha och när det gäller film och annat sväljer Sammy ungefär allt, allt utom filmer med DTS ljud, vilket är en gammal Samsung historia. Telefonen spelar upp filmer i 1080i utan problem.
Samsung tillhör ju också dom som företag, till skillnad från Apple, som låter dig ändra alla ringsingnaler. Ja till och med SMS ljud får du ändra! Är det inte fantastiskt med en fri värld???!!! I vilket fall som helst så lär det bli det första du gör kan jag tala om, för de som följer med är inget att hänga i julgranen, men du kan ändra!
Porr

Vill man ha porr kan man skaffa Android sade Steve Jobs i en intervju och visst har han rätt. Android är översvämmat av porr, på gott och ont. En porrapp var också det första jag tog hem till min Sammy. Det var en hemsk app med skrikande fruntimmer som gjorde saker jag inte förstod. Så jag tog bort den igen, men saken är den att jag KUNDE ta hem det. Jag VALDE själv att jag ville ta hem smörjan, en sak som Apple heller inte tilllåter. Jag behövde inte göra om telefonen eller annat trams utan valet låg på mig, och ingen annan.

Det ska tilläggas att du kommer inte bli översvämmad av porr så fort du besöker Android Market, så för dig som tycker att porr är Djävulen *hytter med armen* så behöver du inte vara rädd.

Flash
Efter porrbesöket rusade jag till en sajt som hade flashfilmer och jävlar vad bra det funkade. Allt det där hemska som skulle hända som man läst på lika macforum hände inte. Telefonen spelade upp allt utan problem och frihetskänslan infann sig ännu en gång. Jag VALDE alltså själv vart jag ville gå och se på film, och Steve Jobs kan kyssa mig därbak i sitt skitsnack om Flash. Inget ont om HTML5, det är säkert jättebra, men så länge sidor använder flash vill även jag kunna använda mig av det, och nej, jag tycker inte att gå igenom en app först är riktig frihet. Det är att krångla till allt förbaskat mycket.
 

Ni får leka att det är en iPhone 3gs till vänster, jag orkade inte göra en egen bild 🙂

Apparna
När jag fick min iPhone laddade jag hem appar som en dåre, och de flesta av dessa appar är sedan länge borttagna. Fast en del är kvar, och många av dom finns även på Android som tur är, men inte alla. En app som t.ex inte finns är Göteborgs Posten vilket är synd men det är mer GP som förlorar på det. Som tur är funkar webläsaren så bra i Sammy så det går att läsa tidningar den vägen. Apples appstore har ju annars haft ett enormt stort utbud med bra spel och även om detta ökar snabbt hos Android så är det en lång bit kvar innan man kommer upp till Apples utbud. Fast Angry birds finns, och Doodle Jump.
Det som också kan bli en fördel för dig som kund  i Apples strävan efter att måla in alla kunder i ett hörn är väl det att det kanske inte alltid är lika lätt att hitta vad man söker till en android. Genom det mer fria systemet så måste man inte vara låst till Android Market, och även det är på gott och ont. Det onda är självklart det som jag nämnde, att det är svårare att hitta, men fördelarna överväger i alla fall. Just friheten att själv kunna välja är för mig viktigast.
Fast som sagt, det är en lång väg kvar för Android innan de kommer upp i samma utbud som iPhone har. Fast de vanligaste apparna finns där, så oroa dig inte! Du kan även i fortsättningen terrorisera alla på din vännerlista på Facebook med att tala om exakt vad du är, och du kan även i fortsättningen använda dig av Grindr och se var närmsta homosexuella kille befinner sig. Något som är roligare på Sammy för på iPhone verkade alla bögar bo i Köpenhamn. Med sammy hittade jag en på gården…. :p
Telefonen
Jag tillhör ju den skara som ibland även ringer med min telefon och här har Samsung verkligen gjort något bra, för telefonen har ett underbart ljud! Både för den som hör mig och för mig själv. Telefonen har brusreducering och annat tekniskt och jag testade att ringa samtidigt som jag satte igång dammsugaren hemma och personen jag talade med hörde mig klart och tydligt i alla fall. Även kontaktböcker och annat fungerar som det ska, och du kan självklart synka dina kontakter med FB, Google och annat om du vill. Personliga ringsignaler funkar också så nu kan jag äntligen ha  ”I wanna suck on your lollipop” som ringsignal på de som jag tycker är snygga igen utan att behöva krångla till det.
Telefonen är också, som alla andra, röststyrd om man vill fast här får Samsung ett minus för svenska funkar inte än, så där är det buuu.
Batteriet
Numer när man ska ha telefoner som klarar allt blir ju saken med batterier som töms på en gång något som blir väldigt aktuellt, och alla smarthphones har ju dragits med samma problem att telefonerna fullständigt vräker i sig batterier. Sammy är likadan men ändå bättre än de flesta andra måste jag säga. Jag har pressat min telefon ganska rejält de första dagarna och så fort har batteritiden inte krympt. Samsung har varit snälla och har lagt in en hel drös med åtgärder för att hjälpa dig hålla telefonen vid liv och bland annat kan du ställa in telefonen att dra ner på allt när batteriet börjar närma sig slutet. En bra sak som vi tackar för.
Fast som sagt, med Sammy finns ju möjlighet att ha extra batteri om man så vill.
Kameran
Kamera finns även det på Sammy, ja det finns två faktiskt. På baksidan sitter det en som tar mycket snygga bilder och där det även finns LED blixt vilket ju kan va bra i mörka utrymmen. På framsidan sitter det en för dig som vill videochatta och annat…
Det där med videochat är ju också det mest fantastiska av allt när det gäller Apple. Att kunna videochatta över telefonnätet är ju ingen nyhet direkt, men sommaren 2010 gjorde Apple det till sin grej, kallade det för Facetime och alla blev lyckliga. Det var som att Apple uppfunnit hjulet igen, och alla Apples slavar gick som Zombies och hyllade Steve Jobs fantastiska pryl han inte hittat på. Samsung gör inte riktigt likadant utan det konstateras bara att det finns och sen är det bra med det. Själv kommer jag inte använda den alls, men för dom som tycker det är kul att visa ansiktet eller andra delar av kroppen så önskar jag att de får ha de så kul.
Sammny vs iphone
Jag vill än en gång poängtera att min gamla iphone inte är en kass telefon på något sätt. Nej, Apple har gjort en bra produkt, något annat ska inte sägas. Det som stört mig från dag ett är Apples värdelösa idéer om att tränga in kunderna i ett hörn och sedan styra allt med järnhand. Som förstagångskund till Apple blev jag direkt chockad när jag tidigt insåg vilken syn företaget hade på sina kunder samtidigt som de hyllade sig själva som svaret på alla böner. Därför började jag tidigt drömma om att komma ifrån dom. Under de 17 månader som jag haft en iPhone har mitt förakt mot företaget växt så att jag numer har svårt att äta Äpplen. Jag kände min trängd och ville bara komma bort bort bort.
Nu har jag det och jag är hittills mycket nöjd med min Samsung Galaxy S2. Telefonen är verkligen kraftfull och den erbjuder dig allt det som en telefon ska erbjuda plus en massa annat. Att den dessutom är skitsnygg, tunn och ser väldigt cool ut gör inte saken sämre.
Sedan är allt inte bättre eller lättare med Sammy och Android. Urvalet av appar har jag redan nämnt men också att det kan verka lite rörigare med Android. iPhone är det mer tuta och kör som gäller, men när man väl lärt sig hur allt funkar inser man att friheten väger över på alla plan och just tuta och kör mentaliteten i iPhone gör ju också att man snabbt blir tvingad att stanna för hit men inte längre får man gå….
I vilket fall som helst lär vi får se stora nyheter med iPhone 5 när den kommer, för nu har Apple börjat få konkurrens på allvar. Vi snackar nu om telefoner som börjar närma sig datorer i styrka samtidigt som telefonerna blivit ännu tunnare fast jag är säker på att Apple kommer svara med något nytt, snyggt och fräscht. Fast däremot kommer man säkert inte kunna ändra SMS signal, se på flash och annat för sådant bestämmer Apple. Du kommer säkert heller inte kunna ta hem den där elaka politiska satiriska appen som alla talar om för sådant bestämmer Apple och du…
På min Samsung har jag inbyggd radio! Tänk, framtiden är här!

 

Tagged . Bookmark the permalink.

11 Responses to walentine.com jämför Iphone vs Samsung Galaxy S2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *