Monster

Ett monster kan ha många ansikten…

Mannen ovan var ett monster. En människa som trodde på döden och på kaoset. En man fylld med hat och som lyckades sprida det hatet till andra. Mannen ovan var en man som skapade en ny värld, en värld fylld av fruktan.
Idag är denne man död.
 

Här är en annan man fylld av hat. En man som tillsammans med sin administration lyckades få hela världen att glömma av att 11 Sep var en krigshandling. En man som lyckades skrämma upp sitt folk och stora delar av världen. En man som aldrig någonsin ville tala om det faktum att USA är hatat av många, och att USA faktiskt själva bidrar till att detta hat finns kvar idag. En man som tog sig friheten att sätta agendan för all jordens folk, och denne man blev omvald…

Så många tusentals oskyldiga har dött i jakten på BinLaden. Så många bilder vi tvingats se från ett krig som ingen egentligen ville ha, ingen utom USA. Så många som förlorat hoppet om framtiden på grund av en presidents strävan att visa vem som bestämmer.

USA är inte längre var det varit, men den märkliga idé om att man är överlägsen finns kvar, och hatet finns kvar. Det och strävan efter maktfullkomlighet.

 

 

Nu har monstret fått ett nytt ansikte. Och äntligen har vi fått se vem Obama verkligen var. Han var inte intresserad av någon rätt, han ville se Obama död och det fick han. Talen om demokrati och rättigheter spelade ingen roll för när USA’s president har fingret på avtryckaren så trycker han så gärna av. Det ville Obama visa. I ett läge där siffror pekar neråt behövde han något att visa upp, och det fick han.

Så får monstret många ansikten. Ansikten som är glada för att en man har dött. Ansikten som aldrig verkar ha velat förstå vad som hände, varför det hände och som heller inte förstår att ingenting förändrats. De skriker ut sin glädje över BinLadens död men på vilket sätt blev världen bättre idag? Inte på något sätt, för världen visade och människor på bilden visade att barbariet vann, inte rättvisan och inte heller förnuftet.

Jag hatade BinLaden, och jag hatar Al-Qaida men jag hatar också USA’s politik där det är deras villkor som ställs och som sedan ska följas. Jag hatar det faktum att USA haft 10 år på sig att lära sig av sina misstag men man har totalt misslyckats.

BinLadens död är ett misslyckande och ett bevis på att förnuftet har slutat fungera och att hatet numera vinner mark. För det var inte glädje i USA i natt. Det var hat.
Världen må vara bättre utan BinLaden, men den skulle heller inte bli sämre utan USA’s politik.
 

Bookmark the permalink.

3 Responses to Monster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *