Eurovision Song Contest 2011, sammanfattning


Så här dagen efter ESC så börjar tankarna samla sig och man inser att vinnarlåten snabbt kommer glömmas, men så brukar det ju vara med några få undantag.
Om vi börjar med Erik Saade så tycker jag INTE att hans framträdande var bra igår. Han var för nervös, missade både dans och kameror, och framför allt lät det inte alls bra. Jag tycker att det lät förjävligt rent ut sagt, och för mig sammanfattar det bara Erik Saade.
Under detta år har Erik visat sig vara en liten prick som har en alldeles för god syn på sig själv.
Visst, det är media som driver på, och det är en tävling men i blandningen av detta har vi märkt av en person som nog tar sig själv på lite för stort allvar för vad har Erik egentligen gjort? Han har varit med i Melodifestivalen två gånger och med låtar som är pinsamt lika varandra och där man tagit i från tårna för att det ska stå ut när musiken i sig suger ganska rejält. Förra året var det vatten han dansade i, detta år en glasbur som ingen i hela världen kunde förklara meningen med. Jag tror att de enda som tyckt att glasburen var bra är media som skrivit mer om den där jävla buren än om kriget i Libyen.
Så jag hoppade att Sverige inte skulle vinna igår, mest just på grund av unge herr Saades enorma kaxighet. Han kan komma tillbaka när han sålt en si så där 100 miljoner skivor, vilket inte kommer ske för jag tror inte att Erik Saade kommer bli den världsartist han så gärna vill leka att han är
Nåväl skit i Sverige nu och så ser vi på övriga låtar och inser att startfältet i alla fall fick några låtar som kan ha en framtid efter ESC. Jag tänker inte börja skrika om vem som var bäst men jag kan ju i alla fall säga att jag fått en ny idol och det är franska Amaury Vassili. Även om hans sång Sognu inte kanske passade in alls i ESC så är killen så snygg så det är nästan galet. Vilka ögon, vilket ansikte och visst var Sognu pampig, även om min korsikanska är lite rostig…
Annars vill jag utnämna scenen nere i Düsseldorf som kvällens segrare för aldrig någonsin har så mycket lagts ner på en snygg förpackning i Eurovision Song Contest. Den enorma LED skärmen bakom gjorde emellanåt underverk med musiken, se bara på Franska bidraget, och den höjde stämningen till nya grader. Ljussättning, utformning ja allt var helt i superklass och man inser att detta kommer bli svårt för nästa års vinnare att slå. Särskilt med tanke på att årets upplaga av ESC säkert kostat ungefär vad nästa års vinnare har i BNP.
Så segrare blir tyskland för en enormt snygg show. Efter vad jag läst så hade det funnits tekniska problem under första semin men det såg vi inte till mycket av igår, utan detta var verkligen i världsklass på alla fronter, och man inser hur stort ESC faktiskt är och hur jävla duktiga tyskar är när det gäller 🙂
Så Grattis Tyskland!
Ni vann!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *