Brevet till Liseberg

Jag skrev ett litet brev till Liseberg igår där jag ”berömde” deras idé om en rökfri park…

Hejsan på er på Liseberg.
Kände att jag ville skriva några rader till er och verkligen gratulera er till eran underbara idé om att göra parken rökfri och införa rökrutor.
Framförallt för luften på Liseberg är detta beslut helt rätt i tiden. Med tanke på att parken är inknökt mellan korsvägen och E6:an så är jag helt säker på att vi alla nu kommer kunna andas bättre och lättare.
Jag förstår också att ni börjar med det här. Att t.ex börja med att sätta upp plakat med ”Rökning förbjuden” i t.ex köer till attraktioner eller framför Stora Scenen hade självklart inte hjälpt. Nej, man ska slå på stort på en gång och då är ett förbud att röka utomhus helt rätt väg att gå.
I GP säger ju ni dessutom att Liseberg är en park främst för barn och barnfamiljer, och då ska självklart inte rökning finnas. Barn tar efter de vuxna och vi ska inte ge dom några dumma idéer om att rökning är bra. Det är också en himla tur att man även i fortsättningen får dricka alkohol inne i parken även om man har barn med sig. Alkohol har alltid visat sig vara en bra ingrediens i ett lyckligt barns uppväxt.
Så här efter några timmars funderande sedan nyheten nådde mig tycker jag heller inte att ni ska stoppa med idén om rökrutor. Varför inte göra en attraktion av det hela. Sätt upp stora korgar med vassa stenar i som besökarna sedan kan få kasta på de som röker i rökrutorna. De som träffar flest rökare vinner en söt Lisebergskanin med banderollen ”Jag röker inte, men alkohol tjänar jag pengar på så det är OK”
Än en gång vill jag tacka er på Liseberg för att ni så aktivt slåss för barnen och samtidigt gör en sådan stor insats gentemot rökningen. Själv känner jag också att jag nu i lugn och ro kan besöka parken och andas in den rena luft som nu kommer omgärda parkområdet. Jag hoppas dessutom att ni tar min idé om stenkastarattraktionen, ni kan ju kalla den, ”The camp”
Vänliga hälsningar
/Walle
P.s Gillade föressten eran syn på att låta saker ha sin gång och låta besökarna själva ta ansvaret om de ser någon att röka. För vi vet ju alla att bästa sättet att få folk att sluta röka är att få dom att känna sig utsatta. D.s
P.s.s Tycker att dom som klagar på beslutet är väldigt dumma. D.s.s
 

Bookmark the permalink.

2 Responses to Brevet till Liseberg

  1. manne says:

    Är du dum eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *