Melodifestivalen 2011, Finalen, Stockholm, Låtarna

 
Dags då äntligen, enligt vissa, för finalen i årets upplaga av Melodifestivalen. Årets upplaga har varit en ganska trist historia på väldigt många plan. Låtarna har inte direkt gett oss många klassiker och dessutom har årets version varit en av de tråkigaste när det gäller programmet i sig. Humorn har verkligen lyst med sin frånvaro i år, även om en del säkert anser sig ha försökt vara roliga. Programmen i sig har varit väldigt stela och något man snabbt glömmer bort. Även om jag tillhör dom som anser att programledarna faktiskt totalt sett gjort ett bra jobb så räcker inte det i en produktion som denna. En gång i tiden var Melodifestivalen ett program där programledaren stod rakt upp och ner och presenterade låtarna i en strikt ordning. Numer vill SVT har mer show över programmet och det har man inte alls lyckats med i år.
Att ”Mello” fortfarande är stort visar i alla fall tittarsiffrorna. Runt 3 miljoner har sett varje omgång och det måste ses som skitbra i en värld där det finns hur många kanaler som helst plus allt annat som idag konkurrerar med TV’n. Så de som anser att Melodifestivalen är fiasko etc etc snackar rent ut sagt skit.
Nåväl, det är dags att för sista gången ha en låtgenomgång och denna gång vet vi ju hur de låter fast nu ska de inte bara vinna en deltävling. Nu ska de vinna för att sedan representera Sverige i Europa och låt oss direkt då säga att vi kan be Gud om att vi inte kommer skicka Linda Bengtzing eller Sara Varga.
Annars säger folk att det kommer stå mellan Eric Saade, Danny och The moniker. Dessutom säger ”alla” att det kommer bli ruskigt jämt, så kanske har vi en spännande final att se fram emot…

Finallåtarna 2011

1. Danny -In The Club

Ok jag håller med dom som säger att denna borde vinna, för visst borde In The Club göra det! Det ÄR en bra låt med fart, takt och stil och framför allt är det ingen Kempe låt, vilket hörs. In the club är till skillnad från väldigt många andra låtar en modern sak som skulle och kommer gå hem hos väldigt många i Europa. Dessutom framför Danny den extremt snyggt och han har stigit som artist sedan dagarna med Idol och skitlåten Tokyo.
Den största risken som den här låten har är att den kanske är lite för enformig för många, men jag hoppas att vi till skillnad från alla andra finaler i år försöker tänka globalt och inte enbart på det som går hem på Folkets Park i Veddige.

2. Sara Varga – Spring för livet

Första gången jag hörde denna tyckte jag om den, sedan gick det utför. Först behövs ju inte den här låten med tanke på att vi redan har Lisa Ekdahls ”Vem Vet, en låt som Spring för livet är en kopia av. Samtidigt frågar jag mig hur denna låt ska kunna gå hem utomlands. Ska vi skicka en vitklädd brud som står i vitt blickstilla och sjunger om Misshandel? Är det sånt som är party?!

3. The Moniker – Oh My God

Årets mest färglada spektakel är också årets gladaste låt och när den gick vidare från Andra Chansen var man egentligen inte förvånad. Oh My God verkar vara en sån där sak som ingen som säger sig kunna musik vill tycka om, medan alla andra tycker tvärtom. Det är ju lite av varje i den här truddelutten. Det är 60-tal och det är 70-tal blandat med en hel drös alkohol när man kom på det, och jag tror att det just alkoholen som folk har i sig just nu som kan bli det största hotet mot Danny ikväll. För jag tycker inte vi ska skicka detta till Europa. Även om det inte ska vara så värst djupt det vi skickar behöver det ju heller inte vara fjäderlätt.

4. Brolle – 7 Days & 7 Nights

Sveriges rikstönt Brolle med en låt som är jävligt dålig  om ni frågar mig. Jag är rent ut sagt pisstrött på alla dessa som försöker blanda pop och 60-tal för resultatet blir alltid det samma: skit.
Bort med Brolle!

5. Linda Bengtzing – E det fel på mig?

Linda ”jag gör män till homos bara genom att visa mig” Bengtzing hade ju vänligheten att besöka Melodifestivalen igen med en låt som låter som all annan skit hon ställt upp med. I denna ställer hon sig frågan om det är fel på henne vilket jag redan svarat.
Vad jag tycker om låten? Ja vad ska man säga? Jag tror att det är brottsligt att uttala såna ord så jag håller tyst, men jag tycker inte vi ska skicka den till Europa. Eller ja, vill vi att det ska bli krig så skicka på.
Nästa gång Linda så kom tillbaka med låten ”Jag har blivit tvångsinlagd på Säters, trallalaa”

6. Nicke Borg -Leaving Home

Jag vill direkt säga att jag tycker inte att Leaving Home är en dålig låt, men den skulle behöva bli lite mer kraftfull. Lite mer trummor eller nåt hade lyft den här. För nu känns den faktiskt lite torr och tråkig. Jag tror faktiskt däremot att den kan få en hel del röster då den dels sticker ut från de andra och ballader är ju alltid poppis och när det då är en engelsk ballad så blir det ännu mer populärt.  Så det finns en skrällvarning på denna, även om den är liten.

7. Swingfly -Me & My Drum

När den här gick vidare kommer jag ihåg, det var ju några veckor sedan, att jag blev glad för jag tyckte om den och jag inser nu att jag gör det fortfarande. För  visst är detta en härligt glad skitsak som kanske inte kommer förändra världen men som i alla fall gör dig lite gladare under de tre minuter som låten pågår. Hur svenska folket och juryn däremot kommer ta emot den vet jag inte, men jag gissar på att den kommer hamna på resultatslistans nederdel. Mest för att låten kanske är lite för spretig. Fast kul är den, och skön.

8. Sanna Nielsen – I´m In Love

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det här. Jag tyckte inte om den första gången och jag tycker inte om den nu heller. Det är tråkigt, stelt och fantastiskt trist framfört. Dessutom var låten redan tråkig när jag hörde den under alla melodifestivaler under 80-talet. För detta har vi hört innan.
Så Bort Bort

9. The Playtones – The King

Detta är en hån mot allt levande anser jag. Det är helt enkelt så jävla dåligt så jag vägrar kommentera det mer, men om folket röstar på det här lovar jag att verka för att Tyskland ska invadera Sverige.

10. Eric Saade – Popular

När när imman lägger sig på TV’n som dimman lade sig i Lutzen hemma hos Sveriges 14 åriga tjejer och nationens homosexuella måste jag säga att en sak är fantastisk med denna låt, och det är att den är lika tjatig som förra årets Manboy. Dessutom är framförandet exakt likadant det också. Skillnaden är att här är det glas som går sönder, medan det förra året var vatten som rann ner över Saades för stora byxor. Snyggt är det och det är inte helt jättedåligt men själv känner jag faktiskt att det är, jag vet inte. Det jag däremot vet är att väldigt många i det här landet kommer rösta på Eric ikväll, VÄLDIGT många.
Det var låtarna det och nu ska man alltså försöka gissa en segrare. Jag vill att Danny ska vinna men jag tror att Eric  Saade eller The Moniker vinner, och när detta skrivs har precis ryssland i den internationella juryn lämnat röster och då gick rösterna till The Moniker, så vi får se.
Jag lär återkommer…

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *