Melodifestival 2011, Andra Chansen, Sundsvall

Dags då för detta märkliga moment som SVT valt att kalla Andra C
hansen. Det är alltså dags för duellerna!
Detta moment i Melodifestivalen är det många som verkar tycka illa om men å andra sidan brukar dessa klaga på det mesta som gäller denna festival. Själv kan jag väl tycka att hela grejen med Andra Chansen är väldigt bra TV och det är ju det som faktiskt betyder något. Att vi vill vinna Eurovision har vi ju redan visat att vi inte är intresserade av med tanke på att Svenska Folket röstade på Linda förra veckan, och at skicka ut henne i Europa är ju som att förklara krig mot hela världen.
Nåväl, dags för att se över duellerna och framför allt hur de gick…
Duell 1: Jenny Silver mot Love Generation
Jenny Silver – Something In Your Eyes
Jenny blev först ut och jag kan direkt säga att jag tycker verkligen inte om den här smörjan. Det är en låt som fastnat på 80-talet och borde ha spelats på Sky Channel istället. Den är tjatig, enormig och väldigt tråkig. Dessutom envisas SVT med att även denna gång visa upp Jenny i hysteriskt blått ljus som ger dig migrän direkt.
Love Generation – Dance Alone
Ju mer jag hör denna låt och framförallt ser framförandet så inser man att detta är verkligen låten som vi ska skicka ut i världen. Den är tuff, trallvänlig och snyggt framförd. Att de som sjunger den dessutom är unga och snygga borde ju inte vara någon nackdel. Jag hoppas verkligen att Svenska Folket tar sitt förnuft till fånga!
En sak är i alla fall klar och det är att svårt som sjutton att tippa hur det kommer gå i denna duell, men jag hoppas på Love Generation för er som inte fattat det.

Vinnare: Love Generration

Duell 2: Loreen vs Sara Varga
Loreen – My Heart is Refusing Me
Jag hade glömt hur jävla skön den här låten är och vilken artist Loreen är! Jag kommer på mig själv att knappt kunna skriva samtidigt som låten spelas och det är ett gott betyg kan jag tala om. Låten innehåller dessutom så mycket som skulle kunna gå hem i utlandet så jag hoppas verkligen på den här!
Sara Varga – Spring för livet
Spring för livet vinner helt klart varje hjärta som inte är gjort av sten, vilket är bra gjort! Däremot är det självklart ingenting som ska finnas i en festival som ska plocka fram en låt som hela Europa ska älska. Därför hoppas jag faktiskt att resan för Sara Varga tar slut här, men jag är tyvärr säker på att nu när klockan är strax efter 20 så har svenska folket börjat bli packade och istället för att lyssna på svenska folkets lidande på skånska som normalt sker så kanske Sara Varga täpper till det behovet och då är det kört.
Oerhört svårt att gissa hur det ska gå. Jag tror Sara Varga kommer ta hem detta men jag hoppas innerligt att Loreen går vidare.

Vinnare: Sara Varga

Duell 3: The Moniker vs Linda Pritchard

The Moniker – Oh My God
Festivalens gladaste låt helt klart och mest färglada. Jag tror Oh My God tilltalar många därute som helt enkelt blir glada när de hör den är truddelutten. Jag blir det i alla fall, och sen skiter jag egentligen i vad resten tycker.
Linda Pritchard – Alive
Denna fruktansvärda Fredrik Kempe låt kommer säkert gå hem i stugorna. Den innehåller all den skit som svenska folket verkar tro att alla andra gillar. Den innehåller en total intetsäganden text, musik som pendlar mellan klinkande pianon och orkester. Dessutom innehåller den en artist som ser in i kameran och försöker se lidande och stark ut samtidigt.
Ja låten Alive lär gå hem denna kväll och ännu en gång röstar vi på en ballad som inte kommer ha en chans.
Att jag håller The Moniker som favvis i denna omgång kommer väl inte som en chock direkt. Däremot tror jag att svenskarna kommer rösta på Linda. Jag hoppas alla är så packade så de trycker fel på telefonen och klickan 1 istället för 2.

Vinnare: The Moniker

Duell 4: Shirley’s Angels vs Pernilla Andersson

Shirley’s Angels – I Thought it was forever
Jag gillar ju Shirley, mest på grund av hennes helt underbara besök i Lantz i P4 och det faktum att hon har en jävla röst. Att hon kommer från Borås kan ju inte hon hjälpa 😛
Detta är en väldigt svensk schlager låt annars, som inte är direkt bra men heller inte dålig. Den har säkert sin publik och publiken är säkert stor. Däremot vet jag inte om den platsar i stora festivalen men sedan beror det ju på vem de ska möta…
Pernilla Andersson – Desperados
Denna P4 sjuhärad låt är absolut ingenting som jag kommer slänga på när jag vill lyssna på musik. Den är fantastiskt tråkig och kommer aldrig igång. Nej, detta är faktiskt skräp om ni frågar mig.
Fast jag tror den lockar en del för här är det ju faktiskt på svenska, vilket ju en del gillar.
Skitsvårt att gissa men jag tror att Shirley går vidare med sina änglar och av dessa två låtar hoppas jag dessutom att jag har rätt.

Vinnare: Pernilla Andersson

SEMIFINAL!

Ja, första duellerna är avklarade och uppenbart måste många i det här landet ha drabbats av stroke med tanke på hur man röstat ibland, men så går det när det är demokrati. En sak är i alla fall säker: Inför Jurygrupperna igen för fan! Nåja…Dags för Semifenal!

Semifinal 1: Love generation mot vs Sarga Varga

Jag tycker väl inte att det är någon idé att gå igenom låtarna igen. Självklart ska Love Generation vinna det här. Den låten har ju allt som vi ska ha i en final, men jag är tyvärr inte säker på att det är så självklart. Det är bara att hoppas att någon i det här landet förstår att vi faktiskt har en melodifestival för att vinna i Europa.

Vinnare och vidare till Globen: Sara Varga

Semifinal 2: The Moniker vs Pernilla Andersson
The moniker mot en pisstrist låt. Hur ska det gå? Ja, uppenbart vågar man inte gissa men jag vill verkligen att The moniker ska gå vidare, och det verkar publiken i Sundsvall också tycka. Men helvete vilken tråkig låt Desperados är! Den är verkligen T R Å K I G och med tanke på kvällen så vinner väl skiten och kommer sedan hamna på plats10.

Vinnare och vidare till Globen: The Moniker

Så är det då klart, och vi har ett resultat och nästa vecka är det dags för final! Denna kväll slutade helt jävla otroligt måste jag säga när Sara Vargas misshandelslåt slog ut Love Generation. Vad den ska göra i Globen förstår jag inte men just nu vill jag att skiten ska vinna allt så kan svenska folket sen känna sig som de idioter de verkligen är.
Vargas låt är inte dålig, men den passar inte in här på några villkor. Om den vinner ska den översättas då? Eller är tanken att Europa ska lyssna på en låt om misshandel på ett språk de inte förstår något alls av med en artist som står blick stilla och sjunger till en melodi som knappt ändrar tonart på 3 minuter? Sånt borde folk ställa sig INNAN de skickar in musik till den här tävlingen och sånt borde de som väljer ut låtarna också tänka på. Annars kan vi skita i Eurovision totalt och enbart ha kvar svenska tävlingen.
Precis innan Andra chansen avslutades slog kvällspressen upp att det var fel på röstningen ikväll. SVT försökte stoppa det direkt genom att säga att det inte påverkat resultatet, jag väljer att tro på dom.
En vecka kvar, sen är det slut för den här gången och allt mer känner man…
Tack och lov.
 
 

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestival 2011, Andra Chansen, Sundsvall

  1. Pingback: Ord om melodifestivalen – Andra chansen « Jerrys Ord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *