Kriget om Cityville

Företaget Zynga, ni vet dom som gav världen Farmville och som samtidigt gjorde sig kända som ett riktigt svinaktigt företag gentemot sina anställda har hamnat i totalt blåsväder idag.
För några månader sedan släppte företaget sin senaste ”skapelse” Cityville och spelet blev snabbt det mest populära på Facebook och tryckte till och mer ner Farmville som snabbast stigande.
Tanken med Cityville är att driva en stad med affärer, hus, lantbruk etc. Allt är i sann Zynga anda sött och rart och folk verkar verkligen ha älskat spelet.
Som alla andra spel från Zynga är spelet gratis i grunden men sedan kan man köpa vissa saker för att komma längre etc, ja ni vet hur det funkar.
Allt du gör i Cityville kräver energi. Som grund har du 30 i energi men du kan sedan om du vill skicka energi till vänner och ta emot, ja eller du kunde för från och med idag är det stopp med det.
Idag när Cityville spelarna loggade in möttes de av nyheten att Zynga ändrat reglerna. Numer får du bara ha max 15 sparade ”batterier” som ger 3 i energi och de har även skurit ner på ungefär allt annat som du också kan köpa för pengar.
Zynga själva skriver….
 

Hello Citizens,
We’ve recently made a few changes in the way inventories work in CityVille. The items that are currently in your inventory will be unaffected, and nothing that you have earned will be taken from you.
After reviewing various aspects of the game, how they interact with each other, and how our players in turn interact with the many game mechanics; we came to the conclusion that a few changes must be made for game balance.
When some players have numerous amounts of items, it hinders the intended gameplay and CityVille experience. We must encourage strategy when using your energy, just like we encourage strategy when expanding or building.
As always, we appreciate your continued enthusiasm and support. Join us as we continue to make CityVille a great experience for everyone!

Man avslutar sedan med att säga att om någon har någon synpunkt så får de lämna det i Denna tråd, och jösses vad folk har haft synpunkter. I skrivande stund är tråden 150 sidor stor och växer lavinartat, men Zynga håller käft och säger ingenting. Däremot raderas alla inlägg som säger att de nu ska sluta spela Cityville för sånt får man inte skriva på Zyngas forum.
Varför Zynga gör så här kan vilken idiot som helst räkna ut. Man vill självklart att spelarna istället för att skicka den välbehövliga energin nu ska köpa den från Zynga istället så att företaget gör mer vinst. Att man valt att sätta en gräns på enbart vissa saker bevisar ju det, och folk blir förbannade.
Det är intressant att se hur förbannade folk faktiskt blir för något sånt här och förloraren i långa loppet kommer självklart bli Zynga själva. Det är inte första gången det företaget hamnar i blåsväder och säkert inte sista heller. Inte ens Zynga kan hur ofta som helst göra lite som dom vill och snart kommer det en annan aktör som från början vet att om de inte gör som Zynga så kommer de att lyckas.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

One Response to Kriget om Cityville

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *