Melodifestivalen 2011, Deltävling 4 Malmö, Sammanfattning


 
Sista deltävlingen är avklarad och Melodifestivalen har besökt Malmö.
Det var en väldigt mixad kompott i dagens tävling och visst är det roligt att det finns musik för alla samtidigt som det är pinsamt uppenbart att Melodifestivalen inte längre är en musiktävling för att hitta en låt för Eurovision.
Och ganska direkt blir det ännu mer uppenbart när svenska folket väljer att skicka Linda Bengtzing direkt till Globen. Hennes hysteriska skitlåt fick flest röster och det är bara att beklaga. Under reprisen av hennes låt glömde hon av texten vilket iofs gjorde låten lite bättre. För att hoppas på strömavbrott hade varit att hoppas på för mycket…
Jag står däremot fast vid att Better or Vorse var den låt som var bäst denna vecka, men där höll inte svenska folket med mig (igen) Fast gråt inte Julia Alvgaard! Jag kommer köpa din låt i alla fall!
Annars var det kanske en liten skräll att man valde att skicka Nicke Borg direkt till Globen. Å andra sidan kanske hans fans inte röstar så mycket på Linda Bengtzing och kanske har de varit lite utsvultna på musik som faktiskt innehåller instrument. Fast bra var det inte, och min sammanfattning av veckans ”Direkt till Globen” är att vi plockade fram två skitlåtar till finalen.
Alla ni nu som tycker jag är elak mot Linda: Ställ er nu frågan hur fan ni tror att den låten ska gå i Europa? 
Att Love Generation inte gick direkt till final var synd mest för att det hade varit kul med lite motvikt till alla flickidoler som kommer trängas i Globen om två veckor. Sedan var det faktiskt en bra låt.
Nja, sista deltävlingen var en besvikelse när det gäller resultatet, men men vi överlever nog det också

Reslutat deltävling 4:

Till Globen:

Linda Bengtzing och Nicke Borg

Till Andra Chansen:

Linda Pritchard och Love Generation
Nästa vecka är det dags för Andra Chansen. Det kommer bli spännande och med lite tur slipper vi Peter Stormare

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2011, Deltävling 4 Malmö, Sammanfattning

  1. Pingback: Ord om melodifestivalen – delfinal 4 « Jerrys Ord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *