Melodifestivalen 2011, Deltävling 4 Malmö, Låtarna

Dags då för fjärde och sista deltävlingen i denna Melodifestival som hoppat mellan hopp, förtvivlan och en del riktigt bra låtar.
Vi slapp ju Carola i år, även om jag är säker på att hon kommer dyka upp förr eller senare i något sammanhang, men istället får vi alla lida oss igenom Linda Bengtzings sång i år. Ja, jag kan redan nu utan att ens ha hört låten säga att jag kommer avsky den. Linda Bengtzing är nämligen den sämsta artist vi har i det här landet. Hennes tidigare låtar har varit bland det värsta jag hört i mitt liv och jag hatar hennes hysteriska framträdanden som i och för sig gör låtarna rättvisa för här snackar vi psykbryt på hög nivå. Därför känns det skönt att hennes låt i år heter ”E de fel på mig”, något som jag bara kan skrika JAAAA till.
Annars verkar veckans startfält vara öppet med blandning av allt från dansband till rock så slutresultatet verkar öppet.
Men här är veckans 8 låtar….

1. Melody Club – The Hunter

 Nja, första låten var väl inget direkt man kommer längta efter att höra igen. Det är en fartig och rockfylld sak men som är ganska tjatig i refrängen. Fast jag tror att den kan gå hem hos många, även om den inte lär hamna på repeat här hemma. Roligt är i alla fall att sångaren ser ut som om han kommer direkt från inspelningen av någon vampyrserie.

2. Julia Alvgaard – Better or Worse

För dig som inte kommer se något av kvällens program så kommer här en liten presentation av vad jag ser just nu…
Tänk dig allt i blått, alltså jävligt blått. Sedan ser du ett färgat hår som går i röd/lila och som sjunger. Det är en mardröm för färgblinda kan jag berätta och den människa som tyckte att klänningen skulle ha samma färg som ljussättningen borde få nytt jobb.
Låten då? Jag tyckte faktiskt om detta. Det är inte på några vägar en melodifestivallåt men detta är en låt som jag själv kommer spela en massa så fort den kommer på Spotify. En skön RnB låt med go takt som kommer passa direkt i hörlurarna i ens smartphone. Den kommer tyvärr inte gå vidare men bra är den i alla fall

3. Lasse Stefanz – En blick och nånting händer

Alexander Bard är en mångsysslare och när han inte står på scen själv skriver han låtar åt andra. Ikväll står han bakom dansbandslåten som många över 50 kommer rösta på. Själv känner jag mig lite pissnödig och vad passar bättre än att utföra de behoven när det här spelas för det här är sanslöst dåligt, men P4 Sjuhärad ska ju ha nåt att spela dom med.

4. Linda Pritchard – Alive

Nej, nu räcker det med Kempe låtar i den här tävlingen. Jag börjar faktiskt bli väldigt trött på balladerna som alla är uppbyggda på exakt samma sätt, och det som också  binder ihop dom är att inga är direkt bra.
”Alive” är en sådan där låt som ska vara pampig men faller på att den är enormt enformig. Linda är snygg och gör ett bra framträdande men vad hjälper det när det är rena sömnpillret som hon sjunger. 2011 har inte varit något bra år för ballader och ”Alive” bättrar inte på det. Sedan är det som sagt dags att låta någon annan än Kempe komma med i den här tävlingen.

5. Anders Fernette -Run

Nu blir de kommersiella radiostationerna glada för här kommer ett smörgåsbord i radioskval. Det är lite rock, lite vemod, lite pop, lite mer av allt och så lite till. Man riktigt hör ”Ni lyssnar på..*valfri skitkanal*…..och snart dags för nyheter men först….
Run är också veckans exempel på musik som inte borde få vara med om vi ska ha en chans i Europa.

6. Linda Bengtzing – E det fel på mig

Kul att Linda valt att vara mer gul än Carola var 1983…
Ja vad ska man säga? Detta är en Linda Bengtzing låt kort och gott. En låt som innehåller musik som inte har ett jävla dugg med texten att göra. Det är som att höra Kejsaren av Portugalien i raptempo ungefär och det är vansinnigt dåligt.
Med sin vanliga psykotiska stil framför hon en låt som tyvärr kommer gå till Globen och som kommer göra mig ännu mer bitter som människa. Fast hon ska ha credit för en sak: Hon är exakt som hon brukar vara. Ja hon är lite som en Big Mac. Man vet hur det kommer smaka och efteråt infinner sig alltid samma känsla av besvikelse. Men hon stal 3 minuter till av mitt liv som jag aldrig kommer få tillbaka…
Den djäveln

7. Nicke Borg – Leaving Home

Äntligen lite musik för dom som inte gillar Linda Bengtzing eller Erik Saade. ”Leaving home” kommer säkert tilltala en väldans massa människor. Det är en ballad med lite inslag av allt möjligt från rock till små drag av Country. Jag själv kommer väl kanske inte lyssna sönder det här men vem är jag att dömma.. 😛
Och gillar man inte låten kan man ju läsa Nicke Borg. Killen har mer tatueringar än Robert DeDiro hade i Cape Fear.

8. Love Generation – Dance Alone

”Dance Alone” har hos många varit förhandsfavorit och vi börjar ju lära oss när en låt kommer ut som sista låt i en deltävling så  är detta är låten som SVT tror på, och visst är detta en bra låt. Det är helt klart årets bästa danslåt utan konkurrens och är inte lika tjatig som Dannys hemska In the Club var. Dessutom har Love Generation förstått det där med framträdande och allt är riktigt snyggt. Vi har inte sett det sista av den här gruppen
Jo till Globen lär det gå, supersnabbt!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *