Melodifestivalen 2011, Deltävling 3 Linköping, Sammanfattning

Vi kan ju börja med att konstatera att det verkligen lossnat för Marie och Rickard nu. Denna vecka har de verkligen varit 100% säkra i sina roller och numer är Rickard den som står för humorn i programmet. Jag gillade hans gliring åt Sverigedemokraterna väldigt mycket 🙂
Det var en spännande vecka för förutom Erik Saade var det väldigt öppet hur det kunde gå. Ingen låt var speciellt utmärkande förutom fina Spring för livet.
Att Erik skulle vinna direkt visste vi ju redan innan programmet startat, men själv tycker jag att hans låt var rent kass och det blir värre ju mer man tänker på den. Det är också en låt som inte kommer platsa i Europa om nu den skulle vinna hela kittet.
När det gäller mitt återkommande gnäll om avsaknad av humor i programmet så gäller det även den här veckan men skit samma, Rickard får väl ta rollen som ”kul kille” då. SVT kommer inte ändra på sig i år så vi får helt enkelt stå ut. Fast jag hoppas att SVT tar åt sig av den kritik som funnits lite överallt och byter manusförfattare tills nästa år.
Kul med dagens omgång var annars Lena Ph som gjorde en kanonskön cover på sig själv och hennes Dansa i Neon i en ”liten” tuffare version. Fast allt är ju bättre än Christer Sjögren från förra veckan.
Sammanfattningsvis kan man säga att veckans omgång var spännande och slutresultatet gör om inte annat att det blir lite blandning i Globen från alla pojkar som sjunger i för stora byxor. Nu kommer det ju pojkar i blå kostym också.

Resultat Deltävling 3

Till Globen:

Erik Saade och The Playtones

Till Andra Chansen:

Shirleys Angels och Sara Varga

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2011, Deltävling 3 Linköping, Sammanfattning

  1. Pingback: Ord om melodifestivalen – delfinal 3 « Jerrys Ord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *