Melodifestivalen 2011, Deltävling 2 Göteborg, Sammanfattning

Omgång 2 är avslutad och ska jag börja med något positivt så kan jag börja med att ge lite extra beröm för årets scenografi, jag nämnde inte det så mycket förra veckan. Scenen är väldigt snygg och väldigt modern. Allt i sann SVT-klass med andra ord.
Annars finns det tyvärr inte så mycket mer att säga som är positivt om denna veckas omgång. Programmet slåss fortfarande med ett frukstansvärt manus. Humorn är totalt bortspolad och allt verkar gå på total tomgång. SVT måste göra något nu! Detta är årets största TV-program säger dom, men just nu håller Parlamentet högre klass i humor,vilket säger en hel del.
Rickard och Marie är duktiga, men de verkar vara så extremt noga med att ha koll på allt så det flyter inte på, men kanske blir de bättre ju längre festivalen pågår.
Men om vi då ska säga något om det som är det mest viktiga, musiken, så är det bara att beklaga och jag känner mig ödmjuk för de som betalt pengar för att tvingas se musiken live, för vilken jävla smörja rent ut sagt. Ju mer jag tänker på låtarna desto mer arg blir jag. Jag har full förståelse att alla låtar inte kan hålla superklass, men så här dåligt får det inte vara. Om detta är Herr Björkmans försök att ”rädda festivalen” har han misslyckats fullständigt, och hur fan lät de låtar som inte kom med?
Några skrällar gav inte kvällen, det blev Brolle och Sanna som fick åka till Globen medan Loreen och The moniker får åka till andra chansen. Andra chansens låtar är de jag håller på medan vinnarna ikväll suger något enormt.
Att Babsan hamnade på plats 7 kan dessutom vara ett tecken på att folk börjat tröttna på lekstugelåtarna. Fast å andra sidan röstade dom ju på Brolle och hela han utstrålar ju lekstuga. Oavsett vad lär Babsans låt bli en av de som folk kommer sjunga när spriten slagit till ute på krogarna, och vi ska inte glömma svensktoppen. Där behöver man inte ens vara full för att spela sånt här.
Så vad har vi lärt oss av årets vecka då?
Ge bort Norrland till Norge och sätt sedan Brolle på listan över folk som inte får komma in i Sverige

Resultat Deltävling 1

Till Globen:

Brolle och Sanna

Till Andra Chansen:

Loreen och The Moniker

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2011, Deltävling 2 Göteborg, Sammanfattning

  1. Pingback: Ord om melodifestivalen – delfinal 2 « Jerrys Ord

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *