Melodifestivalen 2011, deltävling 2 Göteborg, låtarna


Efter förra veckans extremt tråkiga sändning från SVT så är inte förhoppningarna direkt stora när deltävling nummer 2 kör igång. Det var faktiskt längesedan, om ens någonsin, jag kände sådan likgiltighet inför en deltävling som jag gjort denna vecka.
3 miljoner människor såg visst deltävlingen från Luleå förra veckan, men bara runt 10% av dom röstade. Hur det kommer bli denna vecka vet jag inte men jag har väldigt svårt att tro att fler kommer se på programmet. Denna vecka finns ju ingen Danny med och jag tror inte all idol-ungarna skiter i att röka på för att istället se på Babsan.
Förhandsnacket denna vecka har varit att det är ett ganska svagt startfält och jag är redan innan jag hört låtarna beredd att hålla med, men vi får se.
Här kommer i alla fall den enda genomgång du behöver…

1. Brolle – 7 days & 7 Nights

Förutom Carola är Brolle den artist jag gärna sett försvinna för alltid,  som artist alltså. Att han nu är med i Melodifestivalen är bara att beklaga för inte ger han något direkt positivt till den här tävlingen. Ikväll ser han ut som en taskig version av Buddy Holly och han verkar också ha samma krampliknande symptom som Jerry Williams lider av. Sedan denna så kalla frisyr som ”mannen” har, han ser verkligen inte klok ut och påminner mest om någon som inte fick vara med i Sagan om Ringen. Låten då? Ja, 7 days & 7 Nights går säkert hem hos många kvinnor som kommer ihåg 60-talet men det är inget som jag kommer ihåg eller vill komma ihåg. Det enda som jag kommer ihåg är håret på Norrlands svar på Monchichi

2. Loreen – My Heart is Refusing Me

Fin röst har hon, och jag gillar faktiskt denna låt som är en blandning av enormt vemod och dans. Det stora problemet är att låten hoppar väldigt mellan stark och väldigt anonym, men jag kan tänka mig att detta blir en av de låtar som kommer mixas om i all oändlighet och spelas på klubbar ända fram till nästa års festival, och låten har säkert en framtid.

3. Babsan – Ge mig en spanjor

Visst, det är kul att Babsan är med och allt det där. Någon tycker säkert också att det är skitkul. Att ”Babsan” sedan inte kan ta en ton gör ju tyvärr att man känner sig bakis när man hör ”henne” trots att man bara dricker kaffe.
Fast det Babsan förstör i sång ger hon tillbaka i Show istället. För visst är det lite kul, och man kommer på sig att de sista 20 sekundrarna sitta med och sjunga ”Ge mig en spanjor”

4. Elisabeth Andreassen – Vaken i en dröm

Nej men snälla??? Vad fan är det här? För det första klarar inte Bettan av att sjunga den här låten. Allt låter sanslöst amatörmässigt och det är obarmhärtigt tråkigt. Det är årets längsta 3 minuter vi pratar om och när låten är slut så skulle jag inte ens under tortyr kunna berätta vad låten handlar om. Nej, ren jävla smörja pratar vi om.

5. Sanna Nielsen – I´m In Love

Sanna är med i år, vilket i och för sig hon är varje år så varför bryta en bra tradition? Sanna är en duktig artist, men detta gillade jag inte alls. Det är totalt intetsägande och slätstruket. Den är tjatig, och väldigt tråkigt framförd. Att se Sanna stå blick stilla och vifta med armarna är inte direkt TV-mässigt och att I´m In Love låter exakt likadant som alla andra låtar som inte borde vara med gör detta till ett riktigt bottennapp. Fast jag vågar sätta en peng på att den kommer gå hem hos alla dom som inte fattar att detta är en tävling som går ut på att vi ska skicka en låt till Europa.

6. The Moniker – Oh My God!

Detta är veckans absolut bästa låt, det kan jag säga redan nu. Här har vi en blandning av lite allt möjligt men framför allt är detta en ”feel good” låt. Det är väldigt mycket Flower Power och det är glatt och trevligt. Jag tror att detta är en låt som sticker ut så mycket så denna hade i fall inte kommit sist i Europa. Ja, detta tyckte vi om!

7. Anniela – Elektrisk

Vem släpade in 80 talet i år? Detta är en blandning av allt sånt som vi försökt förtränga från vår ungdom, och det finns ju en anledning att vi faktiskt försöker glömma av det. Nåväl, vi kan ju börja med att direkt konstatera att Anniela har säkert en massa goda egenskaper som gjort att hon hamnat i årets festival. Sångröst och scennärvaro är däremot inget som hon föddes med. Hon sjunger förjävligt rent ut sagt, vilket förstör den lilla chans låten Elektrisk kunde haft att lysa lite. Jag hoppas att Anniela söker jobb inom äldrevården efter detta, dom tar in vilken skit som helst. Jag vill aldrig mer höra henne sjunga, snälla!!!!

8. Christian Walz – Like Suicide

Herr Walz har gjort en hel del bra innan så det var med visst hopp man väntade på låten Like Suicide. Tyvärr får jag vänta på något annat från denna man för liksom så mycket annat denna vecka är även detta totalt intetsägande och ganska dåligt.
Vi talar om ännu en sådan där ballad som inte kommer igång när låten är över. Det händer liksom inget och jag kan inte förstå varför det ska vara så jävla svårt att fatta att en ballad måste gripa tag i den. Denna motar mer bort dig istället.
Ja de som sagt att denna veckas låtar var svaga har helt rätt. För det har varit rent bedrövligt. Jag har ju slutat gissa vilka som kommer gå vidare men ska jag själv plocka fram 2 favoriter så får det bli Loreen och The Moniker.
Sedan får vi se hur det går…

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *