Melodifestivalen 2011, Deltävling 1 Luleå: Sammanfattning

Nej kära Sveriges Television. Detta var ingen höjdare utan detta var faktiskt skittrrist.
Som vanligt ser allt kanon ut, det är snyggt, modernt och så där härligt ”titta vad vi kan”, men resten av årets Melodifestival är rent hemskt. Programledarna Rickard och Marie är det inget fel på. De sticker inte ut som andra gjort (Jag saknar fortfarande Petra Mede)  men sköter sitt jobb bägge två och de gör det skickligt, men resten….
Redan efter låt två hade man tröttnat på de sanslöst löjliga utfrågningarna och det fortsatte i samma anda. Faktum är att aldrig tidigare har melodifestivalen varit så långt ifrån skratt som i år. Lite halvsjuk humor har varit det som bundit ihop allt och det saknar man. Jag hoppas att SVT sparkar manusförfattarna och fixar nya tills nästa vecka, och när jag ändå är inne på att klaga. Vem fan kom på idén med filmen med Nanne? Fast en bra pisspaus var det. Skärpning SVT! Ni kan fan så mycket bättre!
När det kommer till låtarna så måste jag säga att så extremt fantastiskt startfält var det väl inte som en del ville ha det till innan tävlingen. Det fanns dalar och det fanns berg, men mest låg det någonstans mitt emellan. Att Danny skulle gå vidare till Globen visste vi ju alla, även SVT som började spela just hans låt redan när det bara var klart vilka 5 som skulle komma vidare.
Sedan snurrade SVT till det och fel namn ropades ut och alla tappade bort sig och om detta kan vi nu läsa överallt i kvällstidningar. Jag gissar att det står någon som ”SVT JÄTTEMISS” eller något i den stilen.
Dilba åkte ut direkt och ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att hennes låt blev min favorit från denna vecka. Fast fördelen är ju att jag nu kan skaffa den direkt.  Dannys låt var fruktansvärd tycker jag och ju mer jag tänker på den desto sämre blir den. Det var ju en rad som upprepades hela tiden, och hur snyggt än Danny dansar så hjälper det inte. Vinner den i globen kan vi efter Eurovision i år läsa om fiaskot ännu en gång. Fast som jag nämnt innan: RIX FM och dom andra kanalerna är glada.
Jag hoppas att SVT har ett litet möte denna vecka för det finns en hel del att fixa till innan man kommer till Göteborg nästa lördag. Humorn måste in i programmet igen, vilket direkt betyder att plocka för helvete inte in Carl Bildt igen. Den mannen står för många saker, humor är inte någon av dom.

Resultat Delfinal 1:

Direkt till Globen

Swingfly och Danny

Till Andra chansen

Pernilla Andersson och Jenny Silver

Bookmark the permalink.

One Response to Melodifestivalen 2011, Deltävling 1 Luleå: Sammanfattning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *