Önskelista 2011

Så här en dag in i det nya året kan man ju önska sig saker som ska hända. Saker som man själv anser skulle göra världen bättre och ens liv lite roligare. Så här kommer min Top 10 önskelista för 2011…

10. Slut på dokusåpor

Nu när snart alla hjärndöda ungdomar, kåta bönder och hysteriska blondiner varit med i TV kanske det äntligen är dags att gå vidare. 2011 blir året då dokusåporna går under och riktiga TV-program tar över igen. Vi slipper också se c-kändisar dansa i Let’s dance och vi slipper hysteriska Idol under hösten.

9. SJ kommer på att vintern kan innehålla snö

Efter några mildra vintrar är snön tillbaka i Sverige igen och 2011 blir året då SJ äntligen uppfattar det,  och lär sig köra tåg även när det är kallt ute. Man hinner också komma på att X2000 är ett riktigt skittåg och äntligen får man regeringen att inse att tåg är något man ska satsa på. Så 2011 bestäms det att Sverige ska få höghastighetståg redan 2085!

8. Svenska Folket går ihop och sparkar elbolagen i arslet

2011 blir året då de fega svenskarna inser att det är kräk som sitter i styrelserummen för de svenska elbolagen och äntligen får svensken lite stake i sig och går samman och kräver lägre elpriser. I november 2011 kommer vattenfall stänga av Ringhals 1 och 2 men då åker svenska folket hem till Vattenfalls styrelses villor och plockar undan elementen. Efter 3 dagar i kyla lär sig styrelsens medlemmar vad kyla är och vips lyckas felet på Ringhals bli åtgärdat.

7. Socialdemokraterna hittar åter sin agenda.

Efter totalt kaos i slutet av 2010 och i början av 2011 hittar en städerska en gammal bok på Sossarnas toalett. I den står det om de värderingar som SAP hade en gång. Strax efter lämnas boken över till partistyrelsen som inser att man kanske skulle testa det som står i boken. Några veckor efter att Socialdemokraterna gått tillbaka till det som en gång var deras politik börjar partiet öka i mätningarna igen.

6. 3D läggs ner och istället anställs manusförfattare

Filmbolagen lägger ner allt vad 3d heter och går tillbaka till stilen där en person skrev ett manus som man sedan gjorde en film på. Man har insett att filmer utan handling som däremot har flaskor som slängs gentemot publiken blir tråkigt i längden. Samtidigt som detta sker bestämmer sig Sverige för att göra 10 Beckfilmer till, 8 av dom ska vara i 3D

5. Kungen avgår

Sveriges Kung Carl nånting Gustav inser att hans kvinnoaffärer och besök på tvivelaktiga ställen i Atlanta med mera gjort att han bränt sina skepp. Han bestämmer sig för att avgå som kung och lämnar över rollen som statschef till kronprinsessan. Hon blir Sveriges Drottning och gamla drottningen blir numer kallad för drottningmodern. En statlig utredning tillsätts för att komma på vad man ska kalla kungen som numer inte är kung längre.

4. Kommunerna förlorar rätten att driva vård och omsorg

Efter år av fiasko och vanvård av gamla och sjuka kommer så beslutet att kommunerna ska ha hand om skottning och socialbidrag etc. Vård och omsorg slås istället ihop med landstingen. Samtidigt avskedas alla tjänstemän som haft en chefspost inom kommunerna och de får sedan söka om sina jobb. Det blir ett väldigt turbulent år då väldigt få tjänstemän får tillbaka sina jobb.

3. Liseberg bygger Helltour

Efter att Atmosfear blivit en stor succe bestämmer sig nu Liseberg för att bygga Hellstour. I denna attraktion kommer 40 personer spännas fast med pianotråd i en trumma som snurrar 500 varv i minuten. Liseberg lovar att ingen som åker den kommer kunna gå på 14 dagar efteråt.

2. USA gör inte bort sig på hela året

Efter några riktigt risiga år hamnar USA i ett skede då landet tar det lite lugnt. Man invaderar inte ett endaste land och man håller sig lite i skymundan. Istället satsar man mer på att fixa till sitt land innifrån och utvecklar bland annat sin sjukförsäkring så att den blir ännu bättre. Man ger också Sarah Palin ett hedersuppdrag och hon blir numer chef för forskningen av kejsarpingvinen. Den amerikanska grundlagen ändras också så inga fler vid namn Bush får någonsin bli presidenter.

1. Zynga går i konkurs efter domslut

Zynga döms att betala 100 000 svenska kronor till varje person som blivit spammad med Farmville skit på Facebook. Detta blir dödsstöten för Zynga och företaget läggs ner med omedelbar verkan. Samtidigt som detta sker tas konkurrenten Farmtown över av Landbrukarnas Riksförbund som plockar ur appen från Facebook och ger den som gåva till kungen som numer inte har något att göra då Kronprinsessan är statschef.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *