Dags att nana

Dagbok 2 januari 2011Ännu en helg är över och i morron är det dags att gå tillbaka till ordinarie jobb igen, även om jag fuskat lite i helgen.
Det har varit enormt skönt att vara ifrån dårhuset lite samtidigt som jag känner att jag går dit i morgon på helt ny basis och på helt nya villkor.
Vi ska inte låtsas som att något förändrats, mitt arbete är fortfarande rakt åt helvete men en stor skillnad har kommit till och det är att jag inte bryr mig längre.
I går skrev jag ju om det liv jag vill försöka sträva efter och i det livet ingår självklart jobbet och när jag tänker efter har jag det mest perfekta av arbeten för det jag vill syssla med. Jag är ganska säker på att de flesta som läst en rad på den här bloggen vet att jag inte direkt är nöjd med att ha kommunen som arbetsgivare, men det är ju just det. Det jag vill göra i mitt liv tar mycket tid, och för att kunna få den tiden så har jag det perfekta jobbet. Jag är emellanåt ledig mitt i veckorna, och ledig lite ”när jag vill”. Jag kan styra mitt schema så att jag kan ha den tiden jag behöver för att kunna nå dit jag vill.
Så tills det inträffar kommer jag gå kvar där fast med en stor skillnad. Jag ska bry mig om MIG och bara MIG! Jag ska göra mina arbetsuppgifter, jag ska sköta de boende på bästa sätt och jag ska göra det som ingår i mitt jobb, men sen är det bra. Jag kommer skita fullständigt i resten och jag svär på alla döda släktingar jag har att jag aldrig mer kommer försöka förändra eller engagera mig i något.
Efter åtta år då man försökt visa framfötterna har man tröttnat. Min arbetsgivare vill inte ha en bra arbetsplats så varför ska jag försöka få en då?
Så när jag i morgon vaknar blir det en annan dag på fler än ett sätt, och en sak till…

Jag har två öppnade paket här hemma. De ska få ligga här. För som jag skrev i går så tänker jag göra tvärtom vad alla fina experter säger. Jag ska börja med allt samtidigt och jävlar i helvete vad jag ska klara det. Jag har alltid varit annorlunda och med tanke på att det aldrig funkat för mig när jag försöker göra som alla andra, så tänker jag inte försöka göra som man ”ska” nu heller. Jag kör mitt eget race, det blir bäst så.

Det är vår i sinnet. Vintern är över, och kylan trycks sakta bort.

Bookmark the permalink.

One Response to Dags att nana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *