Dagens tips: SVT 2 söndag 9 januari 21:15

Några av de bästa dokumentärer jag sett är Tom Alandhs Det svåra livet och Det nya livet. Filmerna om Pia grep mig hårt och man har många gånger undrat över hur det gått för henne.
Så här står det på SVT’s hemsida:

Första gången Tom Alandh träffade Pia var på Karlaplan på Östermalm i Stockholm. Hon stod och sålde de hemlösas egen tidning Situation Sthlm för att få ihop till mat och cigaretter. Någon bostad hade hon inte haft på flera år. Ändå såg Pia märkvärdigt stark ut trots att det var lätt att se att hon levt ett hårt liv.
Mötet blev det första av många och till slut blev det tre dokumentärer om Pia. Det svåra livet, 2001 och Det nya livet, 2004, handlade om Pias kamp bort från droger, misshandel och hemlöshet till ett vanligt Svenssonliv.
I den tredje och sista filmen, Leva livet, har Pia nått sitt mål. Hon har ett jobb, utbildning, körkort och ett eget hem långt ifrån de prång i Stockholm där hon en gång brukade sova. Men hur har Pias liv påverkat hennes barn, som växte upp i fosterhem och som nu är vuxna och har egna liv? Och hur mår hennes mamma Ann-Marie, som alltid fanns där för sin familj?

Ikväll kommer alltså den tredje och sista delen i filmerna om Pia där vi får se hur det gått för henne.

Jag hoppas att alla kommer titta

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *