Årets stjärnorna på slottet är kanon

Jag är av naturen allergisk mot allt vad dokusåpor och realityprogram heter. Jag fullständigt AVSKYR när ”människor” får chans att bete sig som dårar i TV och helst ska de ha sex med alla inkl kameramannen för att programmen ska bli så bra som möjligt enligt producenterna. Därför är Stjärnorna på slottet i år en underbar kontrast till alla andra program just nu.

I år verkar vi slippa bråk och spelade dramautlägg. Vi verkar slippa människor som  Börje Ahlstedt som tror att solen snurrar runt honom och vi slippa höra de allra mest ”gripande” berättelser där producenten egentligen vill lägga ut en skylt med orden LIPA NU FÖR FAN!

Årets människor som under en vecka befinner sig på slottet är lugna, och de är coola men framförallt är de väldigt mänskliga. Det är en perfekt blandning från den lite galna Dan Ekborg till den helt underbara Monica Dominique. I mitten står Marie Göranzon och är hon är lika fantastisk som man trodde att hon skulle vara. Jag har alltid beundrat henne som skådespelerska och att få se henne så här utanför scenen är fantastiskt. Man ska inte heller glömma av coola Ulf och söta Niclas som gör sammansättningen helt perfekt. Jag ser fram emot Ulfs dag i serien då han är en sådan skådespelare man sett i så vansinnigt mycket men som man känner till väldigt lite om egentligen.

Det som verkligen utmärker årets upplaga av Stjärnorna på Slottet är att man faktiskt lär sig något om de som är med. De berättat öppet om sitt liv, både karriären och privat, och de berättar om framgång och bakslag, och det är väldigt intressant. Som tittare känner man en enorm befrielse för man vet att här kommer ingen störta ut gråtande, eller börja bråka och ingen kommer slänga en endaste hummer på varandra. Istället blir programmet en timmes trevlig och gemytlig samvaro med några kända personer som alla har en otrolig livshistoria att berätta om.

Jag hoppas att fler tv-bolag och fler producenter tar efter årets upplaga av Stjärnorna på slottet. Jag hoppas de inser att alla människor på denna jord är inte så intresserade av se människor som ligger med varandra i Tylösand. Vi skiter fullständigt i om Jay har drogproblem och vi struntar blankt i bortskämda ungdomar som aldrig sett en spis i hela sitt liv. Några av oss vill ha TV’n för att kunna koppla av, inte för att behöva känna sig som att man satt inspärrad på en avdelning för psykiskt sjuka.

Så mera Stjärnorna på Slottet vill vi ha! Mer gemytlig TV och mer TV där det inte är fel att visa att man faktiskt gillar varandra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *