Veckans MacWorld

Tidningen MacWorld har ju en speciell plats i mitt hjärta, främst för att den är den sämsta tidning som någonsin getts ut i det här landet och denna veckas speciella artikel är denna…
___________________________________
Ja, du ser rätt, det är ett sträck för veckans artikel från MacWorld är just en artikel som inte finns.
Som trogen läsare av MacWorlds webbupplaga har man lärt sig att dom skriver allt som rör företaget Apple, oftast i en helt sjuk vriden syn som gör folket på Apple glada. För man lär sig snabbt att det är viktigt att inte Steve Jobs och hans gäng blir sura. För ett surt äpple är ju ingen lek.
Just nu är ju iPad på allas läppar. Riktigt vad man ska ha den till förutom att läsa tidningar och böcker på verkar ingen veta men pressen i media verkar slåss för vara först bland iPad apparna.
Idag kom då detta debattinlägg som är mycket kritisk till utvecklingen:
Låt inte Apple få sista ordet
Debattinlägget är ett skrämmande inlägg om hur Apple beter sig och det är rent vidrigt när man tänker på vilket hot Apple är gentemot yttrandefriheten.
Men från MacWorld hörs ingenting. Man är helt tyst och istället är senaste nyheten på tidningens hemsida när detta skrivs att det finns nya tillägg till Apples webbläsare. Den näst senaste nyheten är att Times utsett iPad till årets pryl.
Så varför då bry sig? Jo, för MacWorld visar vilken sjuk värld det verkar råda runt Apple. Det är inte längre ett företag som producerar helt ok produkter. Det är en sekt. En gigantisk sekt som människor just nu av en konstig anledning verkar vända sig mot och tillbe.
Jag säger inget om Apples produkter, det är det inget fel på. Däremot är det ett stort fel på hur företagets styrs och framförallt hur de vill styra sina användare.
Att då den tidning som säger sig vara störst i landet på nyheter runt Apple och dess produkter helt medvetet ställer sig utanför den här debatten är genomvidrigt och man borde mana till bojkott av hela IDG. Man kan granska och man kan vara kritisk samtidigt som man skriver om en sorts produkter. Det är dessutom MacWorld själv som valt att göra sin tidning till Apples egna version av Svensk Damtidning, och här heter kungen Steve.
Kanske tycker du jag har fel, men kom då ihåg en sak: Om Aftonbladet idag istället haft en debattartikel som hyllade Steve Jobs som årets företagare, årets person eller varför inte sexigaste företagsledaren. Ja då kan jag lova att MacWorld hade skrivit om det utan att tveka.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *