När andra ljuset brinner…

Dagbok 5 december 2010


Söndag, och snart är det jul. Har tillbringat helgen med att plocka fram lite julsaker och samtidigt hjälpt mamma. Har ingen lust med det här. Känner mig fortfarande bara svart inombords och tom.
Saknar Zazza och inser nu hur rolig den lille kissen var egentligen. Inget ont om min Zuzzi, hon är hur söt som helst men det var Zazza som var pajasen i familjen. Den som man skrattade åt och hade galna upptåg. Zuzzi är den lugna och hungriga katten. Hon äter mest hela tiden och när hon inte får mat påpekar hon högt, väldigt högt, att hon är hungrig. På nätterna sover hon hos mig nu. Innan Zazza avled sov hon där i perioder men nu ligger hon bredvid huvudkudden hela natten. Det känns tryggt.
Jag bär väl på en sorg kan jag tänka mig, och med tanke på hur enfaldigt liv man lever så blir väl sorgen ännu större kan jag tro, men det går väl över, eller smärtan blir i alla fall mindre ju längre tiden går.
Skönt för Zazza i alla fall att hon slipper nyår i år. Hon var hysteriskt rädd för smällare och här där jag bor älskar folk smällare. Nu slipper hon det, där hon springer och busar i sin himmel.
I morgon är det jobb igen, fy fan, men det får gå. Det är korta pass jag har hela veckan och jag jobbar med bra personer. Ändå hade jag hellre velat skita i det och slippa eländet. Fast det är inte jobbet i sig jag vill bort ifrån, det är resten, men det skriver jag om en annan gång.
Ska försöka laga lite middag nu och sen blir det väl TV’n som vanligt.
Med Zazzas död blev jag ännu mer påmind om vilket patetiskt skitliv man lever. Man gör ingenting och ingenting roar en direkt längre.
Dags för förändring?
Igen…..

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *