Julafton

Dagbok 24 december 2010
Så var snart denna julafton över, och även i år överlevde man. Min jul såg likadan ut igår som den gjort de sista 5 jularna. Jag ensam här hemma med bara katterna/katten som sällskap.
Inte för att jag bryr mig så mycket, eller inte alls. Julen är barnens högtid och då jag saknar barn har jag heller ingen anledning att fira jul så jag har ägnat dagen åt att inte göra någonting alls. Har ätit lite gott och legat på soffan och lyckades somna sönder 3 filmer på raken, bra gjort! Kan inte se på TV längre eller film utan att somna. Jag börjar bli gammal…
I morgon ska jag jobba dag och sen jobbar jag tills på torsdag. Jag har tidernas sämsta schema denna omgång men det blir bättre i januari, det är för övrigt mycket som händer i januari som blir bättre men det tar jag mer om senare.
Funderar fortfarande mycket på mitt liv, och tänker på allt som aldrig blev, och det som kunde blitt.
Visst känner man sorg en dag som denna när man tänker på familjer som träffas, äter ihop och umgås. Familjer som har varandra och som växer med nya medlemmar som får träffa tomten för första gången. Det var så länge sedan jag kände att jag hade det så.
Tänkte på morfar idag och på den första julen jag kommer ihåg, den första julen jag själv fick träffa tomten. Det var ett annat liv, när det fanns liv i min familj. Numer har jag dragit mig bort från alla, även de jag älskade. Varför vet jag inte, men jag vill inte vara släktens misslyckande. Så jag jag finns inte istället.
Det är så mitt liv är idag, jag finns inte mer. Bortglömt och förpassad, av mig själv och andra.
Önskar ibland att jag kunde få en speciell dag. En dag som inte var som alla andra. Som inte handlade om samma saker och där inte samma saker hände. Det spelar ingen roll längre om det är vardag eller helg. Allt ser likadant ut.
Gud vad skönt det vore att bara få somna in. Att få gå och lägga sig, somna bredvid Zuzzi och sedan aldrig vakna mer. Slippa allt. Slippa jobb och liv. Slippa sig själv, men mitt straff är att leva.

Bookmark the permalink.

One Response to Julafton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *