Året 2010: Året i korthet

Dags att sammanfatta detta år då….
Årets Nyhet
Ja bland årets viktigaste nyheter måste nog den om ugglan som troddes vara död men som vaknade och började flyga omkring inne i bil efter att mobilen ringt stå som absolut bäst. Jag skrattar fortfarande när jag läser den.
Årets krash
Volvo bestämmer sig för att visa världspressen vilken fantastisk säkerhet deras nya bilar har och vilket fantastiskt system City Safety är. Allt går och skogen och alla skrattar, utom Volvo.

Årets Misslyckande
Den rödgröna alliansen lyckades göra allt fel och gick från säker seger till totalt fiasko.
Årets statsminister
Statsminister Reinfeldt stiger i mätningarna om vilken politiker man har respekt för, och svenska folket röstar på honom igen. Snart är han borgarnas svar på Hjalmar Branting
Årets Skvallertant
Wikileaks sprider ut information som USA och andra gärna velat slippa se i media. Sajten blir hur hypad som helst och mannen bakom blir snabbt den nya Messias enligt vissa. Fast i Sverige blir han anmäld för sexuella övergrepp och allt blir snabbt väldigt konstigt.
Årets Hund
Carl Bildt beskrivs som en medelstor hund – med attityd som en stor av amerikanska tjänstemän, och alla skrattar. Utom Bildt antagligen

Carl Bildt är hunden till höger. Vovven till vänster är USA 🙂Årets dummaste Dopp i grytan
Jonas Bergström, killen som ser ut som en parodi på alla stureplansnötter, kunde fått prinsessan och en del av kungariket. Men Bergström visste inte att högerhanden är bra när man vill tillfredställa sig själv och så träffade han en norska. Prinsessan blev förbannad och Bergström förpassades långt bort från all media. Snacka om dumt fylleknull.
Årets Film
The Social Network kom, sågs och vann mitt hjärta. Aaron Sorkins fantastiska manus gjorde att denna film blev en underbar upplevelse, samtidigt som man fick en inblick i hur elaka nördar kan vara mot varandra.
Årets kö
Alla de som köade för att få chansen att köpa en iPhone 4 först borde få ett pris för något. Patetiskt och sjukt men samtidigt lite charmigt. iPhone är för Appleälskare vad sex är för en nymfoman.
Årets Mutor
I Göteborg har åklagaren fullt upp efter att mutskandalerna radade upp sig. Någonting är ruttet i rikets andra stad och fortfarande sitter det säkert tjänstemän som är livrädda för att farbror polisen ska knacka på dörren hemma hos dom.
Årets Omorganisation
Göteborg görs om från 21 stadsdelar till 10 och aldrig har något genomförts så snabbt. Fast helt plötsligt insåg man att man nu kommer få en massa tjänstemän som saknar jobb så vad gör man? VIPS! Områdeschefen är uppfunnen.
Årets nedläggning
När man var ung var Tracks det man lyssnade på. Den coola och nya musiken spelades där medan alla vuxna lyssnade på Skivor till kaffet. Man spelade in musiken på sina kassettband och man satt som på nålar för att stänga av precis innan prat och annat bröt in. Det var då det. 2010 lades Tracks ner och visst blev Sverige lite tråkigare?
Årets grisigaste prissättning
Stressen i folkhemmet gjorde att färdigkokt julskinka 2010 verkligen blev standard och numer kostar den icke tillagade skinkan mer i vissa butiker än den som kokts sönder på något elakt slakteri. Förvånande tycker en del, förjävligt anser jag.

Årets askmoln
En vulkan på Island började mullra och plötsligt blev askmolnet över Europa det mest intressanta som fanns. Alla i hela världen verkade plötsligt ha planerat att flyga just då. De enda som inte brydde sig var Island. Fast mest pinsamt var att se alla gnälliga svenskar som var förbannade på flyget för att det var inställt. Nästa gång en askmoln kommer över oss så sätt gnällisarna i ett plan och skicka det rakt in i molnet. Sedan gnäller dom inte mer
Årets äckligaste ord
Ordet köttklister började användas, och ja….det är helt enkelt bara ett vidrigt ord.
Årets pekskärm
iPad kom, sågs och kostade svinmycket. Ändå ville miljoner ha denna tingest som inte ens  recensenterna kunde förklara nyttan med. Fast media var sedan snabba med att inse att äntligen hade prylen kommit som gjorde att de kunde tjäna lite extra pengar på sina nyheter, och tidningsapparna poppade upp som popcorn i varm matolja.
Årets Pekskärm 2
TV4 skulle vara skitcoola under valnatten och hade satt upp en stor skärm där programledaren skulle vifta och peka för att få fram resultat. Det skulle se lite ut som en framtidsfilm, men såg istället ut som…..skit och fungerade mest som ett komiskt inslag.
Årets Folkfest
Kronprinssenan skulle få sin prins och Sverige rustade för bröllop. Alla var glada och alla grät när nyblivne Prins Daniel sade ”Störst av allt är kärleken, jag älskar dig så Victoria”. Sveriges Television gjorde bröllopet till den största produktion de någonsin producerat och under nåra dagar var Sverige i lyckorus

Årets kungliga skandal

Hösten 2010 släpptes boken Den ofrivillige monarken och en annan sida av Sveriges Konung kom fram. Sedan gick Camilla Hedenmark ut i pressen och berättade om sina långa romans med kungen och hela Sverige……tystnade. Skandalen självdog nästan direkt men en ny hobby har poppat upp i Sverige trots allt. Numer ser vi på kungafamiljen och funderar på varför Silvia går så långt från kungen på intågen. De som försvarar kungen säger att de inte tror på vad som står i boken. Detta trots att kungen själv mer eller mindre erkände allt och sade att ”vi vänder nu blad”. Strax efter detta försökte TV4 sig på att dra upp drottningens pappa igen, men då hade vi redan tröttnat.

Årets operativsystem

Google presenterade Chrome OS och de första rapporterna verkar mest gå ut på att berätta om allt som systemet inte kan göra. Google vill att man ska ha köra systemet om man vill ha en snabb uppstart och enbart sitta på nätet. Hur det kommer gå när systemet släpps på riktigt 2011 får vi se, men Google har ju lyckats förr, men också misslyckats.

Årets Opera

Fler och fler insåg att man kan se annat än Saw på bio. Numer kan man också se på direktsänd opera på en del svenska biografer. 2010 tog rekordmånga på sig fracken och drömde att de satt på Metropolitan och såg på skrikande areor i 3 timmar. Allt detta trots att de befann sig på avenyn.

Årets anonyma herre

Till radioprogrammet Rivstart ringde Jonas i direktsändning och ville vara anonym efter att han sagt vem han var. Jonas slängde på luren medan alla vi andra skrattade sönder oss, men det var inte klart där. Sedan ringer Sonny…

Klart ett av årets största radiominnen.


Och så då slutligen:
Årets HBTQ nyhet
I det fria landet i väst togs äntligen den idiotiska regeln om homosexuella i försvaret bort. Nu får man både vara homosexuell OCH öppen med sin läggning. USA tog ett steg framåt och alla vi andra jublade!
Och vi har heller inte glömt…
Årets Sekt
Katolska Kyrkan visade även 2010 att de gör vad de kan för att hålla sina smutsiga interna problem borta från allmänheten. Skandaler och avslöjanden om nya övergrepp på barn kom även detta år. Fortfarande tas nyheterna upp men sedan dör det ut. Inte heller under 2010 ville någon riktigt ställa frågan: Vad är det för fel på Katolska Kyrkan
Med det önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,
Intressant.se

Bookmark the permalink.

One Response to Året 2010: Året i korthet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *