Voddler – The Magical world of bullshit

Kommer ni ihåg hur det lät? Hur alla var helt i extas? Hur förra kulturministern var där och hälsade på?
Kommer ni ihåg vad dom lovade från början? Att Voddler skulle bli för filmen vad Spotify var för musiken. Det skulle vara gratis med reklam, eller motbetalning utan reklam och för de som ville ha extra snygg HD skulle en box komma. Svenska Folket satt hemma och drömde om att snart skulle man kunna se filmer som just kommit ut på bio gratis med bara lite reklam i början. Äntligen skulle ordet hemma-bio bli verklighet på riktigt!
Sedan kom Voddler och aldrig har väl man blivit så besviken över en tjänst som just denna. Faktum är att jag utser Voddler till det största fiasko på Internet sedan Boo.com
Det väcker många frågor när man idag använder Voddler, och jag tänkte bara för skojs skull ställa dom här, och vi börjar med den viktigaste först.
1. Varför ska jag dela med mig av mitt bredband till Voddler?
När Voddler kom fick vi lära oss att man skulle ha ett speciellt litet program som delade med sig av den/de filmer man själv sett på. Det funkade lite som torrents. Detta gjorde att Voddler kunde hålla sina egna kostnader nere och alltså därför så många filmer skulle bli gratis. Alla Voddlare skulle bli delaktiga i ett gigantiskt nätverk.
Med tanke på att Voddler funnits ute på nätet i ungefär 8 sekunder när de första filmerna som kostade pengar dök upp så tappade i alla fall jag intresse att ha det där programmet i datorn. När man sedan också lägger till att Voddler idag har exakt samma priser som deras kompisar Headweb och Film2home etc har så blir det ju faktiskt så att Voddler är dyrare än dom om man räknar till att man här faktiskt hjälper dom att hålla sina egna kostnader nere medan jag får slita på mitt eget bredband. Man får alltså sämre service till samma pris. Lite som att åka tåg med SJ där vi snart kommer få dra loken själva om vi vill komma i tid.
Bluff rakt igenom om du frågar mig och en av de viktigaste orsakerna till att Voddler numer är bannad från mina datorer. Jag vägrar hjälpa till att företag ska kunna tjäna pengar när jag inte själv inte får ut något av det.
2. Varför är allt så jävla krångligt på Voddler?
Går jag in på en annan sida som hyr ut film på nätet så är det bara att tura och köra, men inte på Voddler. Här ska program laddas hem och sen ska annat också installeras om man inte gjort det innan. Alltså är det ett jävla bök före det att man väl kan se filmen man vill se. Detta skrämmer självklart bort folk och gör Voddler till den minst användarvänliga hyrfilmssajten på Internet. Från början var det ännu värre när någon smart människa hade fått för sig att Voddler skulle ha ett speciellt program även för att se filmerna. Den smörjan är borta men Voddler har lång väg kvar att gå.
3. Varför är det så dyrt på Voddler
Om det fanns en inrättning mot ocker på Internet hade alla som hyr ut film på nätet åkt dit, för alla dessa företag kör med ockerpriser. Voddler är inte bättre utan som jag skrev ovan är de nästan värre. Här hjälper man till att dela på sitt bredband åt dom och vad får man för det? Inte ett skit. Priserna är desamma som överallt annars och man erbjuder inte några filmer som inte finns någon annanstans heller. Jo en rysk actionfilm och några dansfilmer med modern dans, och sånt vill man ju se framför soffan en lördagskväll.
4. Var personalen på Voddler fulla när dom satte priserna på TV-serier
På Voddler kan man hyra en del tv-serier, bland annat första omgången av serien House. Då får man betala 9 kronor per avsnitt. Det blir 189 spänn för hela säsongen. På en känd svensk hemsida där man kan köpa dvd-filmer kostar nu hela säsong ett av House 179. Då får man serien på skiva och kan se den igen och igen. På vilket sätt är det bättre att hyra något och betala mer än att köpa det billigare?
5. Vad hände med alla gratisfilmer Voddler?
En sak som skulle göra Voddler så där speciell var just gratisfilmerna, och ja det finns gratisfilmer på Voddler. Då är det filmer i 99% av fallen som inte ett jävel vill se. Är det inte b-filmer från 50-talet så är det nyare filmer som just av anledningen att ingen vill se dom nu kan ses gratis med reklam. Jag vågar sätta en peng på att Voddler inte lyckats förhandla till sig något filmbolags bättre filmer för ändamålet att visa dom med reklam så de som skaffar Voddler får nöja sig med ren smörja. Fast Evil Ed finns gratis förstås, och Ghoulies IV
Det finns väldigt mycket man kan säga om Voddler, och av det är inte mycket positivt. Jag anser hela företaget vara en bluff och jag vågar påstå att de snart kommer gå ihop med någon annan för ingenting som de lovade skedde. Istället har vi fått en värdelös tjänst som inte erbjuder någon exklusivt eller något som sticker ut.
Det är helt enkelt bara helt värdelöst. Usch för Voddler!
Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Voddler – The Magical world of bullshit

  1. Pingback: 8F – spotify info » Blog Archive » Voddler – The wonderful world of bullshit « Walentines Värld

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *