Västtrafik – Med risk att döda

Idag åkte jag med linje 24 mot Torslanda. Bussen körs av Veolia Transport och var en av de sämsta bussar jag åkt med någonsin, och med tanke på att jag bor i Göteborg så säger det en hel del. Dörrarna fungerade inte som de skulle, skyltar fungerade inte, bussen skakade någonting enormt och hela turen kändes allmänt olustig.
Ikväll läser jag i GP att en buss med nummer 24 börjat brinna idag i Torslanda.  Jag vet inte om det var samma buss som jag åkte med i morse men reagerar gör man ju. Veolia, liksom alla andra som kör bussar i Göteborg, har de mest skräckinjagande fordon i sina ägor. Fordon som självklart skulle ha skrotats för länge sedan.
Mycket av det här ska självklart lastas bolagen som kör trafiken men ytterst är det Västtrafik som ska hållas ansvarig. Upphandlingarna om busslinjerna har tappat all form av sans och balans och det handlar om att helst köra gratis. Västtrafik skiter fullständigt i säkerhet och komfort. Allt handlar om pengar.
Idag skadades ingen under brandolyckan, men hur länge kommer det ta innan någonting riktigt allvarligt händer? Hur länge ska de misslyckade tjänstemän som driver kollektivtrafiken i botten i Göteborg få sitta kvar? Det är på alla rena raka sätt rent förjävligt.
Intressant.se
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Bookmark the permalink.

One Response to Västtrafik – Med risk att döda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *