Älskade lilla Zazza

Under de senaste 12 åren har jag haft mina bebisar Zazza och Zuzzi. De är två systrar som varit med mig i vått och torrt. De var små när jag fick dom och nu är de gamla, och på torsdag måste vi avliva Zazza.
Det senaste året har Zazza emellanåt kissat utanför lådan och de senaste månaderna har det blivit värre och värre till att gå från ibland till hela tiden. Det är i soffor, sängar etc och vi har försökt allt som går att försöka med för att försöka stoppa det men ingenting har hjälpt.
Kontakt med veterinär har också tagits och enda förklaringen man verkar kunna ha är att Zazza helt enkelt ”glömmer” av var hon ska kissa. Katter kan bli dementa dom med visst.
Fler kattlådor, Feriway, byta hela tiden i lådorna etc etc etc, allt har testats men ingenting har hjälpt så….
Med stor sorg inser man att det är dags att låta Zazza somna in, för situationen är ohållbar för alla parter, men jag kan inte med ord beskriva hur ont det gör just nu.
Hela dagen idag har jag försökt komma på nya lösningar, nya desperata handlingar för att slippa göra detta för hon är ju helt ok annars, men när hon sent i eftermiddags kissade på fel ställe igen insåg jag att det är meningslöst, det kommer inte bli bättre.
Jag har pratat med en vän som kommer ta med henne ner på torsdag, för jag klarar inte av att göra det. Kanske är jag löjlig men förstå att för mig är mina katter mina barn. Jag kommer aldrig få egna barn, och katterna är nog de jag älskar mest på den här jorden, och på torsdag kommer jag sen inte längre få det där jamandet, spinnandet och gossandet av den sötaste katten på jorden.

Livet känns tungt just nu

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *